05-07 > Warme laatste Jigoro's Jaarmarkt

Jaarmarkt voor het laatst georganiseerd door De Jigoro's.

Zondag 5 juli 2015 was er door judoclub De Jigoro's de 35ste keer de Keldonkse Jaarmarkt georganiseerd. Het was ondanks de warmte gezellig druk. Om klokslag 10 uur ging de jaarmarkt van start.


Het aanbod was groot; buurtschappen en particulieren die thuis een grote opruiming hebben gehouden en er achter kwamen dat ze toch wel echt veel spullen hadden die ze eigenlijk liever kwijt zijn dan rijk. Deze werden voor een leuk prijsje aangeboden op de jaarmarkt.
Leuk voor de bezoekers die bijvoorbeeld net dat ene boek, speelgoed of andere 2e hands spullen zochten. De buurtvereniging kon op haar beurt de kas spekken wat weer ten goede komt aan de leefbaarheid van de buurt en Keldonk.

Diverse buurtschappen hadden ook activiteiten waar iedereen aan mee kon doen. Bij Buurtvereniging De Lindenkamp kon men het aantal doppen raden die ze in een grote pot hebben gedaan. De winnaar wordt deze week bekend gemaakt en krijgt een leuk prijsje.
Buurtschap 't Achtereind had voor de kinderen leuke spelletjes waaronder het sponswerpen om aardige prijsjes te winnen. Daarnaast waren er ook stiften en kleurplaten aanwezig zodat ze goed bezig gehouden werden.

Er waren verder hobbyisten die zelfgemaakte sieraden en beelden aan de man brachten. Deze mensen hebben dan ook veel schik gehad en vinden het leuk om hun hobby te laten zien aan de bezoekers van de jaarmarkt.
Ook enkele Keldonkse ondernemers hadden een kraam waar ze hun producten konden verkopen, zoals bloemen, kleding of decoratiemateriaal om het thuis op te vrolijken.

Bijzonder was dat Herberg Kerkhof nogmaals de deuren geopend heeft om iedereen de gelegenheid te geven om nog een keer binnen te kijken. Nog eenmaal de sfeer te proeven en herinneringen op te halen voor degenen die daar vroeger uit zijn geweest of hebben gefeest. In het cafe was ook een expositie van schilderijen en kunstwerken en in de feestzaal kon men snuffelen tussen bijna antieke spullen. Tevens was er nogmaals de gelegenheid om het boek te bestellen dat Frans Kerkhof geschreven over de periode toen hij de herberg runde.

Muziek
Bende bé de Band zorgde voor leuke muziek samen met diverse bands uit de regio. Op het terras van De Oude School kon men de honger en dorst stillen. De buitenbar en het terras werden gerund door de Keldonkse band. Even verder op stond Bakker van de Rakt met een kraam waar heerlijke appel/kersenflappen te koop waren. Onder het genot van thee of koffie kon men die opeten op het terras bij de kanaalgraver.

Al met al was het een zeer geslaagde dag. Veel bezoekers komen elk jaar trouw naar de Keldonkse markt. Twee opvallende bezoekers die tot op heden elk jaar geweest zijn, zijn Stien Kuijpers en Han Coolen. Ze genoten er ook dit jaar weer van.

Laatste jaarmarkt Jigoro's
Enkele weken geleden is er bekend gemaakt door het bestuur van judoclub De Jigoro's dat het na 35 jaar tijd wordt om er mee te stoppen met het organiseren van de jaarmarkt. Buurtschappen of verenigingen krijgen de kans om het evenement voort te zetten. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om te kijken hoe het evenement voortgezet kan worden met misschien wel nieuwe ideeën en in een nieuw jasje.

Verslag + foto's, Robin Bouwe

Foto's