Wetens(w)aardigheden - DD 26-1


Dauwdruppels 25 jaar
In december 1987 verscheen de eerste Dauwdruppel. Dat betekent dat er al 25 jaar elke kwartaal een Dauwdruppel bij u op de mat valt. Met veel plezier gaat de redactie het 26e jaar in en we hopen dat we nog veel jaren aan ons parochieblad kunnen werken. En vanaf april 2012 verschijnt de Dauwdruppels ook voortaan digitaal via Keldonk.nl.


Collectes
De collecte met Carnaval voor de projecten van de eigen missionarissen heeft € 204,46 opgebracht.


Verdienstelijke paplippel
Tijdens de Babbelmorgen op zondag 19 februari is de Verdienstelijke Paplippel uitgereikt aan Theo Jans. Zeer verdiend voor al het werk wat hij heeft verricht voor Keldonk.nl. Theo is jarenlang de motor van Keldonk.nl geweest en heeft de site tot een succes gemaakt.


Vrouwen voor het voetlicht in Museum Catharijneconvent
'Mejuffrouw Zernike te horen preken, geeft de indruk dat de vrouw even goed geschikt is voor het predikambt als de man', schreef een Friese krant over de eerste vrouwelijke predikant van Nederland. Op 5 november is het precies honderd jaar geleden dat Anne Zernike werd bevestigd tot doopsgezind voorganger en voor het eerst de kansel betrad in het Friese dorp Bovenknijpe. Deze bijzondere gebeurtenis is voor Museum Catharijneconvent Utrecht aanleiding om van 31 maart tot en met 24 juni 2012 met de tentoonstelling Vrouwen voor het voetlicht uitgebreid aandacht te besteden aan de rol van vrouwen in de kerk.
Meer informatie: www.catharijneconvent.nl.


Gids Betaalbare Vakanties 2012
De nieuwe Gids Betaalbare Vakanties 2012 is verschenen. De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA stelt deze veel gevraagde gids al een aantal jaren samen. In de publicatie wordt een breed scala aan relatief goedkope vakantiemogelijkheden op een rij gezet, met korte beschrijvingen, prijzen, adresgegevens en webtips. De Gids Betaalbare Vakanties 2012 kan besteld worden bij de werkgroep: Luijbenstraat 17, 5211 BR 's-Hertogenbosch, telefoon: 073-6121939.
Meer informatie op: www.armekant-eva.nl.


Laatste keer Hanswijkprocessie in huidige vorm
Op 13 mei 2012 trekt de Hanswijkprocessie weer door de straten van Mechelen. Dat doet ze elk jaar, al sinds 1273. Op die dag is de oude Mechelse binnenstad het tafereel voor een uniek en kleurrijk spektakel waarin enthousiaste deelnemers in authentieke kostuums tientallen historische en religieuze taferelen uitbeelden. Het zal in 2012 de laatste keer zijn dat de Hanswijkprocessie in haar huidige vorm gezien en beleefd kan worden. Dit jaar  starten de voorbereidingen voor het jubeljaar 2013, een uniek feest dat maar eens om de vijfentwintig jaar plaatsvindt. Vanaf oktober 2012 tot oktober 2013 staan uiteenlopende evenementen op stapel n.a.v. de twaalfde editie van deze Hanswijkjubelfeesten. Het hoogtepunt daarbij is de Hanswijkcavalcade, een historisch-religieuze stoet met aansluitend de Mechelse Ommegang.
Datum: zondag 13 mei 2012
Locatie: binnenstad Mechelen (B)
Meer informatie: www.hanswijkprocessie.be