Vastenactie 2012 - DD 26-1

Met het campagneproject van dit jaar helpt de Vastenactie de sloppenwijkbewoners van Addis Abeba, de explosief groeiende hoofdstad van Ethiopië. Veel bewoners van de wijk Yeka in Addis Abeba komen oorspronkelijk uit het zuiden van Ethiopië. Aanhoudende droogte dreef hen naar de stad. Helaas is de werkeloosheid in Addis Abeba schrikbarend hoog en de armoede onvoorstelbaar groot. Veel wijkbewoners leven op de rand van de afgrond.
dauwdruppels 26 1 vastenactie 2012
De congregatie Daughters of Charity, een lokale ontwikkelingsorganisatie die nauw samenwerkt met de katholieke kerk en de lokale overheid, heeft een project gestart om de bewoners te helpen.

De congregatie kiest daarbij voor een heldere strategie: Drie jaar lang werkt ze in één wijk, nu dus in Yeka. Daar zet de congregatie geen eigen projecten op, maar ze ondersteunt er vooral bestaande activiteiten en groepen. Na drie jaar voeren de wijkbewoners de initiatieven zelfstandig verder uit en verplaatst de congregatie haar werk naar de volgende sloppenwijk.

Daughters of Charity heeft grote plannen. In drie jaar tijd wil de Organisatie bereiken dat:

  • 200 jongeren een basisopleiding hebben gevolgd .
  • 450 jongeren en vrouwen een lening hebben gekregen.
  • 400 jongeren en vrouwen een training hebben gekregen in ondernemingschap, management en boekhouding.
  • 400 jongeren en vrouwen deel hebben genomen aan voorlichtingprogramma's bijvoorbeeld over seksueel geweld of over HIV/Aids.
  • 13 wijkorganisaties zijn versterkt en beter functioneren op organisatorisch en financieel gebied.