27-11 > Drukke intocht Sint en Pieten

Intocht Sinterklaas en zijn Pieten in Keldonk

Op zondagmorgen 23 november 2014 was het weer zover. Sinterklaas bracht samen met zijn Pieten een bezoek aan Keldonk. Het leek wel of de Sint het weer uit Spanje had meegebracht, zo lekker scheen het zonnetje. De tocht door Keldonk, die begeleid werd door de vrolijke noten van Bende Be De Band, begon bij het voetbalveld en net als vorig jaar zat Sinterklaas dit jaar op een huifkar. Hij had graag zijn paard Amerigo meegebracht, maar dat ging helaas niet. Amerigo had in de eerste week in Nederland al een beetje teveel wortels (en pepernoten) gegeten. Daarom had Sinterklaas Amerigo een half dagje vrij gegeven en aan Piet Rooijakkers gevraagd of hij zijn tractorpaard van stal wilde halen.

logo skb14b De Pieten haalden weer een heleboel vreemde streken uit. Zo waren er twee Pieten op skates en zelfs een Piet op een stepfiets. De kinderen langs de weg vonden het allemaal wel mooi (en de kleintjes ook een beetje spannend). Maar met wat strooigoed lukte het de Zwarte Pieten toch om iedereen achter zich aan naar De Oude School te krijgen. 


In De Oude School was het lekker druk en werden er gezellig nog een uurtje liedjes gezongen en vragen aan Sinterklaas gesteld. Jammer genoeg werd de vraag hoe oud Sinterklaas nu precies is niet in de microfoon maar in het oor van de vragenstelster beantwoord. Dit is een geheimpje tussen Sinterklaas en haar. Tot slot werd nog even flink gesprongen en gedanst op de PietenHouse en toen was het helaas alweer tijd voor Sinterklaas om vlug naar de volgende kindjes te gaan. Maar voor ieder kind was er nog wel een lekker zak pepernoten.

Dank je Sinterklaasje en tot 4 december op school!!

onderstaande foto's zijn gemaakt door Marlon Verburgge


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen