ZLTO van start met collectieve asbestsanering

ZLTO is samen met Peter Peters BV van start gegaan met de collectieve asbestsanering bij Hans Rijkers

Afgelopen najaar is er een werkgroep van start gegaan met de voorbereidingen voor het project Asbest eraf en zonnepanelen erop. De werkgroep bestaat uit Wilco Verbruggen, Hans Rijkers en Ad Vissers, ondersteunt door medewerkers van de ZLTO. Gestart zijnde in afdeling Veghel, zijn inmiddels aangesloten de afdelingen Boekel-Venhorst, Uden en Landerd. Mogelijk dat ook andere afdelingen nog aansluiten.

asbestsanering 002

                   

Na een voorlichtingsbijeenkomst voor leden te hebben georganiseerd, en gesprekken met meerdere aannemers en partijen, hebben we als werkgroep een paar maanden geleden besloten samen te gaan werken met bouwbedrijf Peter Peters Bv uit Schaijk voor het saneren van de asbest dakplaten op stallen en schuren.  Naast een scherpe prijs straalde Peter Peters BV ook vertrouwen uit in de juiste aanpak. Want het is belangrijk dat het treintje goed loopt, zodat het dak zo snel mogelijk weer dicht is, en dat vereist een goede planning en goede afspraken met partijen die nodig zijn, om alles tot een goed einde te laten verlopen.

Inmiddels zijn diverse offertes uitgebracht door Peter Peters BV en aan geïnteresseerde ondernemers voorgelegd. En een aantal zijn al akkoord bevonden door de ondernemers. Hans Rijkers uit Keldonk was daar een van en op 22 juli 2014 was het dan zover. Hij had de eer de eerste te zijn om van start te gaan met het saneren van de diverse daken met asbest op zijn bedrijf.

Op dinsdag 22 en woensdag 23 juli werden de asbest golfplaten van het dak gehaald, waarna na afloop een inspectie volgde om vrijgave te kunnen doen van het terrein wat was afgezet met gele linten. Op donderdag 24 juli werd gestart met het dichtleggen van de daken, van totaal  ruim 1500 m². Ook dit verliep voorspoedig en lag het dak de volgende dag  rond 9.00 uur alweer dicht. Deze week wordt alles nog verder afgewerkt, zoals onder andere de windveren aan de zijgevels en de lichtstraat op de jongveestal. Op 11 augustus zullen de zonnepanelen geplaatst worden.

Op vrijdag 25 juli was Wethouder Jan Goijaarts uitgenodigd om te toosten op een succesvol verloop van de asbest actie en in dit geval het 1e bedrijf van het project wat nu asbestvrij is. Hij wenste de ZLTO veel succes met het verloop van actie, die er net als Veghel werk van maakte.

Het is nog steeds mogelijk zich als ZLTO lid aan te melden voor deze actie. Ook kunt u contact opnemen voor meer info met de secretaris van ZLTO afdeling Veghel Wilco Verbruggen 0413 -  211342 of zltoveghel@zlto.nl

Geen ZLTO lid

Mocht u geen ZLTO lid zijn, dan  kunt u toch deelnemen door eerst een starttarief te betalen, voor enige compensatie van de contributie die leden betalen.

Wat krijgt u daarvoor:

  • Een scherpe offerte, met daarin de afspraken zoals u het wilt hebben.
  • Een collectiviteitskorting op de sanering en nieuw dak. Hoe meer m² dak er gesaneerd wordt door de deelnemers, hoe hoger de korting die achteraf bij einde project wordt afgewikkeld.
  • Alles wordt geregeld door bouwbedrijf Peter Peters BV van vergunningaanvraag bij de gemeente, het asbestinventarisatierapport tot het saneren en dichtleggen van het dak.
  • Zonnepanelen zijn ook mogelijk
  • U heeft dus 1 aanspreekpunt, i.p.v. diverse partijen, als u alles zelf wil regelen.

 

Stimuleringsregeling asbest eraf, zonnepanelen erop

Lees voor meer informatie Asbest eraf en zonnepanelen erop de stimuleringsregeling om asbest van agrarische gebouwen af te halen. Dit kan ook bij ex agrariërs met stallen en schuren. Dit kan zeer interessant zijn.

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen