19-09-10 Klumpkesrace en Schijt je Rijk

Klumpkesrace

Een prachtige dag voor dit mooie evenement, georganiseerd door Keldonk 100. Het was erg gezellig en druk aan de Goorloop op deze zondagmiddag. Bijna alle kinderen hadden hun klomp prachtig geschilderd en het was voor de jury die de mooiste klomp per groep moesten uitkiezen erg moeilijk. Even na 14:00 uur gingen alle klompen in de bak van de kraan. Voor de ouders stond een aanhanger gereed die steeds voller werd, naarmate er meer publiek kwam.
Om 14:15 uur gingen de klompen van de kinderen in de Goorloop. Het ging langzaam maar het was druk, gezellig en ook wel een beetje spannend. Langzaam dreven ze richting finish.
Bende Be de Band speelde ondertussen een vrolijk deuntje aan de eindstreep. Na ruim een uur bereikte de eerste klomp de finish. Niels v.d. Nieuwenhuijzen was de gelukkige.

img 3516

 

De eerste klomp, de klomp van Niels v.d. Nieuwenhuijzen, gaat door de finish.

Ondertussen waren ook de klompen van de ouders al in het water gedropt. Ook hier was het spannend welke klomp het eerst de finish zou bereiken. De klomp van de Oma van Jens Brugmans ging als eerste door de finish. Als dan even later alle klompen uit de Goorloop zijn gehaald, kan iedereen weer wat eten en drinken op het terrein waar een half uur later het kalf werd los gelaten voor Schijt je rijk.

 


De winnaars!

 Foto boven:
 De winnende klompen van de kinderen.
 1, 2 en 3



  Foto links:
 de winnende klompen van de ouderen.
 1, 2 en 3.

 

 

 

 

 

 

 

De prijzen worden uitgereikt aan de winnaars van de Klumpkesrace, als het kalf in de wei is. Hieronder de winnaar Niels v.d. Nieuwenhuijzen, die zowel winnaar was van de race, als van de mooiste klomp!
Per groep werden de klompen beoordeeld en was er een winnaar. Er waren veel leuke klompen.


Schijt je rijk!

Nadat het kalf in de wei loopt, is er al na enkele minuten nieuws! Het kalf heeft zijn eerste behoefte gedaan in de wei.
De gelukkige is vak 19. Later zal blijken dat het ook meteen de laatste keer was dat het kalf zijn behoefte deed.

De winnaar was Koen Claassen.

Het was een prachtige dag voor Keldonk 100 en de Keldonkse mensen.