16-10 > Judo-clinic Paplippels en Zandhazen

Zomaar een maandagavond en dus een trainingsavond voor de leden van judoclub De Jigoro’s. Maar wel een bijzondere  training. Deze maandag 13 oktober 2014 kwamen carnavalsverenigingen De Zandhazen uit Boerdonk en De Paplippels uit Keldonk, hun cadeau inwisselen wat ze afgelopen jaar met de prinsenrecepties hadden ontvangen. Beide clubs hadden 11 judolessen gekregen.

De Zandhazen hadden al eens eerder geproefd aan zo’n judo-clinic. Zij kwamen dus ook met wat meer zekerheid en zelfvertrouwen op de judomat. De Paplippels waren wat voorzichtiger en kwamen wat argwanend  de mat op nadat ze zich in een vreemd wit judopak hadden gehesen. Nog onwetend wat er zou gaan gebeuren.

logo jigoros2009 kl Na een welkomstwoordje van trainer Jan Aertse en de gebruikelijke judogroet, werd er begonnen aan de warming-up. We hadden een aangepast programma om het judo in een breed vlak te presenteren. Na een kwartier waren de eerste conditionele problemen al zichtbaar. “Dit is zwaar” was de reactie van de meesten. En dat terwijl het nog maar een lichte training was. Enkele val breken, zoals een voorwaartse judorol en een achterwaartse val. Een beenworp en een heupworp en een combinatie daarvan.
Ook werden wat kleine onderlinge wedstrijdjes gespeeld. Zoals op een been blijven staan en dan elkaar proberen om te duwen en wie dan het eerst met beide benen op de mat stond had verloren.

Gein
Ja, en dan maar even een drinkpauze in lassen. Nee geen bier maar water, wat de gasten ook heel goed smaakte. Kennelijk hadden de prinsen ook op wat gein gerekend en zo kwamen ze met hun steek op terug de mat op. Ook zij wilden wel even laten zien wat ze ook goed konden: een polonaise op de muziek van Skon vrouwkus ik zie ze links en ik zie ze rechts.
Na deze gein de training hervat. En nog een paar worpen en een wedstrijdje de tegenstander op de rug krijgen en dan een houtgreep maken. Het ging er erg fanatiek aan toe. En zo was het alweer tijd om te stoppen.

Na een woord van dank van de trainer, bedankte Hans Coolen iedereen voor deze sportieve opkomst en deze snelle inwisseling van de tegoedbon zodat de prins die hem ook had ontvangen deze ook zelf kon inwisselen met zijn gevolg.
Het was voor de Zandhazen natuurlijk ook een verademing, omdat ze nu in ieder geval hun naam weer gezuiverd hadden van Angsthazen naar Zandhazen. Op de eerdere clinic met de Zandhazen hadden we  namelijk  twee jaar moeten wachten.

Al met al een vruchtbare avond en een unieke gelegenheid om met een andere sport kennis te maken. Een aanbeveling waard om met welke sport dan ook gewoon een uitwisseling te maken. Zo kan men bij elkaar kijken wat er te winnen valt en wat we bij elkaar kunnen toevoegen. Iets waar uiteindelijk de sporter een ervaring rijker mee wordt en mogelijk bruikbaar is in hun eigen voordeel.
Na anderhalf uur kwam iedereen moe en tevreden van de judomat. En dat zonder blessures, met uitzondering van Prins Marco met zijn knie, maar dat had hij van te voren al voorspeld.
Daarna nog even gezamenlijk de mat opruimen en dan gezellig even na kletsen in ‘t Span waar Truus voor een lekker glaasje bier had gezorgd.

Met vriendelijke sportgroeten,
De Jigoro’s


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen