14-02 > Wouter bedankt alle Paplippels en Paplippelinnekes...


Beste Paplippels,

Afgelopen zondag was voor mij een complete verrassing. Mijn schoonzus Annie en zwager Ben waren aanwezig. Ook Esther met haar vriend was al vroeg terug uit Tilburg en ik had niets in de gaten. Jasper had zich verdekt opgesteld aan de bar, anders had ik mogelijk toch argwaan gekregen, want bij Jasper gaat “de wagen” boven de Babbelmorgen.
carnaval2013 verdienstelijkepaplippel02

Toen Jos begon met: “…is geboren op Moederdag…” en er enkele blikken naar mij toe draaiden, begon men hart al sneller te kloppen.
Bij “ …GMR en stil asfalt…” wist ik het zeker en zijn woorden “…weet van aanpakken en verwacht dit ook van de mensen waarmee en waarvoor hij werkt…” kon het niet meer anders, dat laatste had Jos al eens eerder gezegd.

En daar sta je dan, op een niet onbekend podium, maar wel met de mond vol tanden en dan ook nog eens zonder stem, onvoorbereid, anders had ik zeker een toontje lager gezongen zaterdag, dan had ik mijn dank kunnen uitspreken. Dank aan iedereen waaraan ik dit te danken heb, dus doe ik het nu maar even op mijn manier, op papier.

Verdienstelijke Paplippel, dit behoort zeker tot een van de mooiste dingen, die in mijn leven zijn gepasseerd. Na vrouw en kinderen staat dit wel op een gedeelde derde plaats. Na eerst de kans te hebben gehad om Prins van Paplippelland te zijn geweest en nu dit. Geweldig!! Dit heb ik aan jullie, aan Keldonk, te danken, want dat kan ik natuurlijk niet alleen.
Als eerste wil ik toch Jorita bedanken (doe dat toch ook wel wat informeler), dat heb ik volgens mij zondag maar half gedaan. Zonder Jorita had ik dit alles niet voor elkaar gekregen. Zij staat in alle “dingen” aan mijn zij, is vaak “mijn postbode” geweest, maar ook een klankbord en testcase. Vaak had ik ideeën, legde dit aan haar voor en kreeg dan een reply waar ik verder mee kon, het was goed of moest toch anders. Ook Jasper en Esther hebben hun steentje wel eens bijgedragen, waarvoor ook bedankt kids.

Maar ook jullie, Keldonk, bedankt! Iets regelen voor…, iets organiseren voor….., iets afspreken namens en voor…, iets doen voor…, dat kun je niet alleen. Vul voor de ……… maar Keldonk in, jullie dus! Bedankt. Dit is een hele eer. De afgelopen tijd heb ik zo nu en dan een dankwoordje gehad voor bijvoorbeeld Keldonk 100 of iets anders. “Het was skon, het was goed”, maar ook “bedankt da ge ouw inzet voor ons Durp, blijf dit alsjeblief doen, ik kan dat niet”. Dat doet je goed, hoeft niet van iedereen en altijd, maar soms heb je dat nodig om verder te gaan, dat ervaar ik dan ook zo. Dit heeft iedereen nodig en ik zou aan iedereen willen vragen om dat eens wat breder toe te passen, een klopje op de schouder, een goed woord voor iemand die wat doet voor onze samenleving, dat doen we met z’n allen te weinig, ook ik! En we hebben het allemaal zo nodig en het kost zo weinig moeite. We nemen alles maar als van zelfsprekend aan, maar dat is niet zo.

Jos gaf het al aan  “…en verwacht dit ook van de mensen waarmee en waarvoor hij werkt.” 
Ja, vrijwilligerswerk doe je graag, maar vrijwilligerswerk schept ook verplichtingen, dan kan niet éénrichtingsverkeer zijn, daarom verwacht ik dit ook van mijn mede vrijwilligers, ieder op zijn manier en ieder naar zijn mogelijkheden, maar wel vóór elkaar en met elkaar. De komende tijd zal dat steeds meer en meer aan de orde zijn, niet alleen in Keldonk, maar ook elders. Burgerparticipatie is een speerpunt van de gemeente Veghel en ook landelijk. Vanuit de gemeente wordt meer verwacht van ons allemaal, om dezelfde kwaliteit van onze leefomgeving te behouden. De Dorpsraad is daarvoor in gesprek met de gemeente hoe we dit vorm kunnen geven en vanuit de Dorpsraad zullen wij onze dorpsbewoners meer en meer moeten gaan vragen om hier deel aan te nemen. Als onderscheiden Paplippel durf ik dat aan u te vragen, we hebben elkaar nodig: voor elkaar en voor onze kinderen. En als u binnenkort of over enige tijd, als u er aan toe bent, eens een oproep voorbij ziet komen, denk dan niet, “dat doen anderen wel, dat kunnen anderen beter”, dat is niet zo. Samen doen we het beter, samen doen we het voor Keldonk!

Keldonk nogmaals bedankt dat ik jullie Verdienstelijke Paplippel mag zijn.

Wouter van Boggelen

Geboren in Herwijnen, geworden tot Paplippel.


Zie ook:
> 10-02 > Wouter van Boggelen - Verdienstelijke Paplippel 2013


Berichten

Mooie woorden

Geplaatst door Hans Rijkers op 15 Februari 2013 om 13:03

Alsof het met de paplippel is ingegeven, mooie woorden, en wijs gesproken, namens onze verdienstelijke paplippel die midden tussen de ander paplippels staat.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen