19-03 Spaaractie Keldonkse molen; opbrengst al meer dan € 8.000

Over vakantieplannen en lentekriebels

Het gaat fantastisch met de spaaractie ten behoeve van het restauratiefonds voor de Keldonkse molen. De laatste tussenstand dateert alweer van mei 2010. Inmiddels staat de teller op € 8.000,-- . Een mooi moment om de mensen eens te bedanken die munten en biljetten, consumptiemunten, koffiepunten, spaarzegelzegels enz. bij mij afgegeven. Ik heb zelfs muntenalbums gekregen. Ik vind het hartstikke leuk om te doen, zeker als je je bedenkt dat de opbrengst de afgelopen twee jaar toch weer met zo’n EUR 2.500,-- is gegroeid.

Ik heb er plezier in elke kans aan te grijpen die weer extra geld in het laatje brengt voor onze molen. Zo hebben we afgelopen december door een actie van Libema (o.a. Beekse Bergen) nog veel oude guldenmunten om kunnen zetten in euro's. Onlangs is er een kennis van ons voor een bezoekje aan een pater, naar Brazilië vertrokken met Braziliaanse Reaals. De opbrengst bedroeg € 115,--, toch de moeite waard. Binnenkort komen de landen Turkije, Canada, Zuid- Afrika, Amerika en Taiwan aan de beurt.

Vakantieplannen

Bovenstaand laat wel zien dat je met een beetje puzzelen een heel eind kunt komen. Dat maakt de uitdaging en het plezier als het lukt des te groter. Ik hoor daaromgraag waar mensen op vakantie gaan. Ze zouden dan geld kunnen meenemen om daar te gebruiken. Voor de gewone eurolanden heb ik mijn vaste contacten. Op dit moment ben ik speciaal op zoek naar iemand die ooit in Slowakije en Oostenrijk komt of er contacten heeft. Het omwisselen kost vaak maar weinig moeite, zeker als u tijdens uw vakantie in een van de grotere steden van dat land komt. Daar is vaak een dependance van de Nationale Bank van dat land gevestigd.Het is meestal een leuke ervaring, om dit mee te maken. Het is dan zelfs mogelijk in het verleden uit de roulatie genomen biljetten en munten om te zetten in klinkende euro’s.

Lentekriebels

Nu de lentekriebels en opruimkriebels er weer zijn, wil ik tot slot iedereen vragen munten, oude bankbiljetten, spaarpunten en –zegeltjes bij mij af te geven. Bovenstaand verslagje laat zien dat het nog steeds de moeite loont. Ik vind het leuk om te doen, en we helpen de restauratie van onze molen er mee vooruit. Het zou toch jammer zijn als die vergeten munten, etc. ongebruikt in uw keukenlade, spaarpotje of kast blijven liggen en uiteindelijk hun waarde verliezen.

Kijk voor meer informatie en inleveradressen in de regio op www.keldonksemolen.nlof mail naar ria.kuijpers@hotmail.com    

Ingezonden door Ria Kuijpers

 

 

 

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen