Samen Doen

logo vivaan klVivaan koppelt 55+-ers met zelfde hobby's

“Alleenstaande 75-jarige vrouw met interesse voor lezen, kaarten en kienen zoekt vriendin bij voorkeur in Veghel om gezellig samen dingen mee te ondernemen.” Deze advertentietekst uit het nieuwe krantje geeft precies aan wat de dienst Samen Doen van het ouderenwerk van Vivaan doet: mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeenten Boekel, Uden en Veghel en uit Heeswijk-Dinther en Loosbroek met elkaar in contact brengen. Niet om een relatie aan te gaan, maar om samen leuke dingen te gaan doen. Drie keer per jaar brengt Vivaan een krantje uit, waarin de leden van Samen Doen een advertentie kunnen plaatsen. Mensen kunnen dit krantje inzien op de website www.vivaan.nl of het gratis aanvragen bij het ouderenwerk van Vivaan. Dat kan telefonisch op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur op telefoonnummer (0413) 367309 en via het e-mailadres ouderenwerk@vivaan.nl.

Veiligheid
Geïnteresseerden kunnen het krantje gratis inzien. Maar om te kunnen reageren op een advertentie moeten mensen voor € 10 per jaar lid worden van Samen Doen. Het eerste contact verloop altijd via Suzanne Cochius, die bij Vivaan deze dienst coördineert. “Op die manier bieden wij de leden veiligheid,” legt zij uit, “er kan nooit zomaar een vreemde rechtstreeks contact opnemen met een adverteerder. Wij bellen de adverteerder en vragen die om contact op te nemen met de persoon die op de advertentie reageert. En als mensen dat willen, kunnen wij zelfs bij het eerste gesprek aanwezig zijn. Zeker oudere leden stellen deze bescherming op prijs.”

Kaarten en gezelschapsspellen
Suzanne Cochius organiseert drie keer per jaar bijeenkomsten voor mensen met de zelfde hobby. Die zijn ook voor niet-leden toegankelijk, tegen betaling van € 2,50; leden hebben gratis toegang. Op 25 november van 10.00 tot 12.00 uur is er zo’n bijeenkomst voor mensen die van gezelschapsspelletjes en kaartspelen houden. Die kunnen bij Vivaan, Wilgenstraat 17 in Veghel kennismaken met anderen die de zelfde liefhebberij hebben. “Ideaal voor mensen die nog een vierde kaarter zoeken en voor mensen die het gezellig vinden om eens met iemand anders een gezelschapsspel te spelen,” weet Suzanne. “De ervaring leert, dat er tijdens deze bijeenkomsten vaak clubjes worden gevormd door mensen, die daarna onderling zelf afspraken maken.” Zo is er al een tijdlang een kookclubje actief en er zijn initiatieven om een groepje rond het thema spiritualiteit te vormen. Voor de bijeenkomst op 25 november hoeven mensen zich van tevoren niet aan te melden.