Clubkampioenschappen 2013 Judoclub De Jigoro's

Op de laatste trainingavond van het seizoen 2012-2013 heeft judoclub "De Jigoro's" zijn clubkampioenschappen gehouden. Veel ouders en grootouders waren gekomen om al de judoka's aan te moedigen. Waardoor er flink gestreden werd om de grootste beker te winnen.

In de eerste poule van de kleinste jeugd deed Ryan al heel goed zijn best ondanks dat hij nog maar enkele weken judoles heeft. En in de finale leek het erop dat Mike voor een verassing kon zorgen maar Marijn won in de laatste seconde nog met een mooie Waza-ari.

Poule 2 was niet geheel gelijk in sterkte, maar de indeling van een poule is altijd moeilijk. Sam won zijn partij tegen Luk wel heel snel met Ipon. Dat komt omdat Sam al veel meer wedstrijdervaring heeft. Met iets meer tegenstand van Floris en Pieter wist hij makkelijk de poule te winnen.

In poule 3 werd de strijd harder gestreden. De partij tussen Thijs en Martijn was na verlenging nog gelijk. De partij werd door de scheidsrechter beslist met minimum verschil in het voordeel van Thijs. Job en Giel gaven goed partij, maar waren niet opgewassen tegen de lange judo-ervaring van Martijn en Thijs.

In poule 4 leek de eerste partij tussen Bram Verbr. en Tim al een finale, maar in het verdere verloop van de poule moesten ze allebei hun meerdere erkennen in Bram Vink. Bram zal als kleinkind van Toontje van Zutphen (oprichter van de judoclub "De Jigoro's") nog wel wat judokneepjes  geërfd hebben. Jari deed zijn best maar had tegen al dit judogeweld weinig in te brengen.

Poule 5 was een strijd tussen twee jeugdsenioren waar Lars niet opgewassen was tegen de oudere en hoger gegradueerde Roel.

Elk jaar stelt de familie Van Zutphen twee Toontje-van-Zutphen-trofeeën beschikbaar voor de judoka met de meeste inzet, goed gedrag, etc tijdens trainingen en wedstrijden. Trainer Hans Coolen reikte de trofeeën uit aan Tren Verbakel en Jari van Dieten en noemde dat deze prijs ook een goede aanmoedigingsprijs is voor de judoka's die hem winnen.
Het was een mooie afsluiting van het Judoseizoen.

Iedereen die nieuwsgierig is geworden om ook judo te gaan beleven kan vanaf 19 augustus 4 gratis proeflessen krijgen om kennis te maken met judo. De trainingen zijn elke maandag avond vanaf 17.30 uur in de Keldonkse gymzaal.


Uitslagen:

Poule 1      
1e Marijn Peters 2e Mike Donkers 3e Tren Verbakel 4e Ryan Hurkmans
Poule 2      
1e Sam Kapteijns 2e Floris de Grauw 3e Pieter de Grauw 4e Luk Rijkers
Poule 3      
1e Thijs Verbruggen 2e Martijn Bouwmans 3e Giel van Rijbroek 4e Job van Rijbroek
Poule 4      
1e Bram Vink 2e Tim Sledsens 3e Bram Verbruggen 4e Jari van Dieten
       
       

Bestuur Judoclub "De Jigoro's" wenst iedereen een fijne zonnige vakantie. 



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen