19-05-2014 > AED's weer voor 5 jaar gesponsord

De twee AED's in Keldonk zijn weer voor 5 jaar verzekerd van Service en Onderhoud.
De Voetbalclub en een groep agrariers hebben de kosten voor het contract bijeen gebracht.

Lees hieronder het uitgebreide verslag.

Namens heel Keldonk bedanken wij de Voetbalclub en de Agrariers voor hun bijdrage.

Stichting Dorpsraad Keldonk


Agrarische ondernemers uit Keldonk sponsoren verlenging van contract AED.

De AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat dat gebruikt wordt bij het reanimeren van personen die een hartstilstand hebben gekregen. Het apparaat kan een elektrische schok toe dienen om het  hart na stilstand weer op gang te brengen. In Keldonk hangen twee AED’s, de ene hangt bij het sportpark en wordt gesponsord door de voetbalclub. De andere hangt bij familie v.d. Bogaard aan de muur van het huis (Morgenstraat 19). Deze apparaten hebben periodiek onderhoud nodig en dat brengt kosten met zich mee.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
De agrarische ondernemers in Keldonk houden zich met name bezig met het produceren van voedsel, waarmee ze als sector aan de basis staan van een goed en breed scala aan producten zoals die in de land- en tuinbouw geproduceerd worden. Met goede kennis, moderne stallen en efficiënte teelt- en oogsttechnieken worden dieren en planten groot gebracht. De agrarische sector in Keldonk wil dit op een maatschappelijke verantwoordelijke manier doen.
Omdat de maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op het lijstje staat bij de ondernemers kwam Hans Rijkers op het idee om met de agrarische ondernemers de contract verlenging van de AED aan de Oude Straat te sponsoren. Hij heeft het initiatief genomen en heeft de ondernemers benaderd of dat die mee wilde sponsoren. 27 ondernemers hebben toegezegd om voor een periode van 5 jaar het onderhoudscontract van de AED te sponsoren.

Cheque
Op 1 mei 2014 nam Wouter van Boggelen namens de dorpsraad Keldonk de “cheque van € 500,-”  in ontvangst bij de AED die nu voor de lopende 5 jaar gesponsord wordt en bedankte de ondernemers voor deze gift. Daarna is van alle aanwezigen een foto gemaakt bij de AED. Op 14 mei werd tijdens de avond over Zorg en Welzijn de presentatie aan Keldonk verzorgd. De aanwezige inwoners van Keldonk bedankten de sponsoren met een applaus voor hun gift. Lees hier het verslag van die avond.

Voetbalclub
De AED bij de voetbalclub heeft intussen ook een contract verlenging gekregen, dit is betaald door de voetbalclub zelf, waarvoor ook namens heel Keldonk onze dank. 

Nut
Enkele weken terug was er een crisis situatie in ‘t Span. Een persoon had een hartstilstand gekregen tijdens het middagje biljarten. Door het alert optreden van de medewerkers van ‘t Span en het gebruik van de AED door een EHBO-er is erger voorkomen en zij hebben de persoon gereanimeerd totdat de ambulance gearriveerd was. De ambulance medewerkers hebben de reanimatie over genomen en de persoon naar het ziekenhuis gebracht.
Gelukkig maakt deze persoon het weer goed en zo wordt men met de neus op de feiten gedrukt dat de AED’s zeker van levensbelang kan zijn in crisis situaties en dat deze dus ook niet mogen ontbreken in Keldonk.

sdk aed groepsfoto2014

De Agrarische ondernemers van Keldonk overhandigen de “cheque van € 500,-” aan de dorpsraad Keldonk, vast gelegd op de foto.

Staand v.l.n.r.: achterste rij: Michiel Nooijen, Erik Bouwe, Dennis Bouwe, Ad van de Tillaart, Toon van de Acker en Ton Ketelaars.
Staand 1e rij v.l.n.r.: Hans Rijkers, Wouter van Boggelen (voorzitter dorpsraad Keldonk), Annette Willems van den Heuvel, Tiny Vervoort, Jos Rijkers en Jan Leenders.
Zittend v.l.n.r.: Leny van de Tillaer, Frans Kuijpers, André van der Heijden, Bert van Dijk en Martien Verbakel.

Niet aanwezig op de foto: Ben Beks, Gerard van Berlo, Gerard van Zutphen, Gertjan van de Elsen, Jan van Berkel, Marcel Verhoeven, Mathieu van den Heuvel, Peter van Zutphen, Rob van Doorn, Willy Leenders en Willy van Wanrooy.

Verslag en foto’s
R. Bouwe


Foto's