24-05 > Fietstocht Mark's Memories

marks memories header

In alle vroegte werd zaterdag 24 mei 2014 op vele plaatsen in Keldonk uitgebreid gekust en succes gewenst. Vele fietsers werd nog snel een hart onder de riem gestoken voor een voorspoedige fietstocht. En niet zomaar een: vandaag is de eerste dag van de fietstocht voor Mark's Memories. De bijzondere tweedaagse sponsorfietstocht ter nagedachtenis aan Mark van Sonsbeek en waarvan de opbrengst gaat naar het 'erfelijkheidsonderzoek plotselinge hartdood' van de AMC Foundation. De fietstocht gaat via de plaatsen waar Mark heeft gevoetbald of als trainer actief is geweest.

Dag 1
Een groep van 135 fietsers en circa 15 begeleidende vrijwilligers ging zaterdagmorgen in Lith, de geboorteplaats van Mark, van start voor de ongeveer 110 kilometer van dag 1. Deze dag fietste men vanuit Lith via Schijndel. Net voor een stop bij de plaatselijke club Schijndel, verraste ook Avanti iedereen nog met een broodje en een flesje water. Toen door naar Eindhoven waar men op de Herdgang bij PSV een lunch kreeg. Van daaruit ging de tocht naar Dessel alwaar de overnachting in een vakantiepark plaats vindt. Onderweg werden de fietsers in Eersel nog moed in geblazen door Bende Be De Band. En dat was nodig want ondanks dat het een droge tocht werd, was het zeer winderig en daarmee hadden vele fietsers toch wat moeite. Acht masseurs hebben het van 16:00 tot 21:00 uur maar druk gehad met het los krijgen van menig beentje en rugspier. Al met al een geweldige eerste dag. 

Dag 2
Zondagmorgen 25 mei om 07:00 uur ontbijten en rond 08:00 uur iedereen weer op de fiets voor dag 2. Vanuit Dessel weer ongeveer 110 kilometer fietsen via FC Eindhoven naar Deurne waarna de tocht eindigt in Keldonk. Het is een zonnige dag met wat minder wind. Bij de stop bij FC Eindhoven lekker een broodje eten in de zon. En daarna door naar Deurne.
In Deurne sloot burgemeester Ina Adema aan bij de groep voor de laatste etappe naar Keldonk.
Bij Boerdonk werd even gewacht tot de gehele groep weer bij elkaar was en zo werd er in een volledige peleton, met iedereen in hetzelfde Mark's Memories-shirt koers gezet naar Keldonk. Ruim eerder dan verwacht kon men nog een rondje door Keldonk maken. Zo werd door de complete groep nog even als eerbetoon langs het woonhuis van Mark en Hetty gereden voordat men groots onthaald werd op sportpark De Koulberg.

Resultaat
Het was een prachtig gezicht hoe 135 fietsers in hetzelfde tenue onder een stralend zonnetje bij de kantine van RKVV Keldonk arriveerden. Na 220 km fietsen en zonder afvallers en dat is al een hele prestatie te noemen. Ruim voor de klok van 17:00 uur kon burgemeester Adema de opbrengst bekend maken. Cijfer voor cijfer werd het bedrag op de cheque geschreven. Het werd het onverwacht hoge bedrag van 38.622,34 euro
Vol lof over het hoge bedrag, over de prestatie die iedereen heeft geleverd en over de goede organisatie werd er nog lang nagepraat over dit schitterende weekend Mark's Memories.


 

marks memories De route en meer informatie is te vinden op www.marksmemories.nl.
Meer berichtjes en foto's zijn te lezen op de facebookpagina van Mark's Memories. 

 

Film over de aankomst en afloop.

Film op volledig scherm bekijken?

- Klik eerst op de Play-knop om film te starten.
- Dubbelklik in het beeldvenster.
of
- Klik met rechtermuisknop op de film.
- Kies In- en uitzoomen >
- Kies voor Volledig scherm.



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen