28-06 > Jigoro's geven Zandhazen judo-clinic

Een echte zandhaas gaat naar Keldonk voor een Judo-clinic.

Op maandag 17 juni 2013 was het dan zover. De belofte van (voormalig) Prins Ronald van de Zandhazen aan boerenbruidegom Joan Oppers werd ingelost. De Boerdonkse Zandhazen gingen judoën bij de Jigoro’s in Keldonk. Althans, de 7 dapperste gingen mee, de overigen hadden ieder een smoes verzonnen om maar niet mee te hoeven (volkomen terecht werden zij de angsthazen genoemd). Marco, Mark, Stefan, Ronald, Sander, Ton C en Patrick durfden de strijd wel aan.
Na een pittige warming-up werden er koppeltjes gevormd van een Zandhaas en een Jigoro-judoka. En al gauw vloog de één na de ander door de lucht. Gelukkig hadden de Zandhazen even daarvoor een spoedcursus vallen en neerkomen gekregen van Joan Oppers en zijn kornuiten. Hierbij overigens nog meer Boerdonks bloed: Tommie en Jesse Oppers en Petro vd Tillaart.
Maar al doende leert men (en een Zandhaas in het nauw leert heel vlug) en niet veel later gingen ook de Jigoro’s gedwee naar de grond. Ook het grondgevecht werd niet gemeden en verschillende houdgrepen werden al snel gedemonstreerd. Of er foto’s zijn gemaakt is onbekend, maar voor het bewijs moet je in maart 2014 maar gaan kijken naar het Keldonks Journaal, want alles is gefilmd.

Na afloop is met z’n allen bij Joan en Rosina nog wat nageborreld en afgepilst. Het was een gezellige en leerzame avond. De volgende ochtend zullen er zeker enkelen wat moeite hebben gehad om uit bed te komen. Vooral bij de Zandhazen (maar ja, die waren ook het laatste weg bij Joan en Rosina).

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen