29-01 > Reizigersaantal buurtbus stijgt explosief

 

buurtbus Op 15 december 2013 zijn landelijk de dienstregelingen gewijzigd in het openbaar vervoer dat wil zeggen voor de tram, de trein, de metro en de (buurt)bus. Soms zijn dit kleine aanpassingen en soms zijn de wijzigingen ingrijpend. Zo is dit ook het geval voor de dienstregeling van lijn 253 van Buurtbusvereniging Keldonk.

 logo buurtbus


De provincie Noord-Brabant heeft besloten dat de plaatsen Zijtaart, Mariahout en Lieshout niet meer worden bediend door Buurtbusvereniging Keldonk. De plaatsen Boerdonk, Keldonk, Erp en Veghel kunnen dan elk uur worden aangedaan.
Sinds 15 december wordt een 1-uur dienstregeling uitgevoerd op werkdagen van 6:50 uur tot 18:40 uur. U kunt gewoon elk uur mee; nou en dat is te merken …..
Het reizigersaantal is explosief gestegen en blijft zelfs nog stijgen. De buurtbusvrijwilligers moeten wel vroeg uit bed om ’s-morgens om 06:50 uur te kunnen vertrekken in Boerdonk maar arriveren in Veghel om 7:11 uur meestal met een volle bus en dat geeft veel voldoening. Niet alleen tijdens dit vroege uur maar ook de rest van de dag maken veel mensen gebruik van de buurtbus voor school, werk of gewoon even voor een boodschap. Hartstikke makkelijk.
De buurtbus is er niet alleen voor scholieren maar voor jong en oud. Het is een kleinere bus dan de bekende 'grote' streekbus. De buurtbus rijdt net als de stads- en streekbus op vaste tijden een vaste route en wijkt niet af van de vaste route.

Plaatskaart
De OV-chipkaart is hét reisproduct voor het openbaar vervoer in heel Nederland. Het maakt geen verschil of u met de tram, de trein, de (buurt)bus of de metro reist. Bij de chauffeur in de (buurt)bus is ook nog een papieren plaatskaart verkrijgbaar.

Dienstregeling
De aankomst- en vertrektijden en ook de route van de buurtbus staan in de dienstregeling. De buurtbus van lijn 253 is onderweg van maandag tot en met vrijdag van 06:50 uur tot 18:40 uur en voorziet in een duidelijke behoefte aan openbaar vervoer in de kernen Boerdonk, Keldonk, Erp, en Veghel.
U kunt bijna overal in- of uitstappen want op de route stopt de buurtbus ook buiten de haltes maar natuurlijk alleen als dat veilig kan. Uit onderzoek is gebleken dat buurtbussen het beste op tijd rijden in vergelijking met alle andere vormen van openbaar vervoer enneh… daar zijn we natuurlijk wel trots op.

Als u vragen heeft raadpleeg dan www.buurtbuskeldonk.nl of neem contact met ons op. Wij helpen u graag goed op weg. Wat een gemak elk uur met de buurtbus mee én wij doen het met plezier ….. al sinds 1979.

Keldonk, januari 2014
Buurtbusvereniging Keldonk.
www.buurtbuskeldonk.nl

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen