04-07-2014 > Ondergrondse textielcontainer geplaatst

De nieuwe ondergrondse textielcontainer is dan toch eindelijk geplaatst. Al in maart dit jaar werden de eerste voorbereidingen gedaan en het frame van de kledingbak geplaatst. Daarna bleef het lange tijd stil, maar in de laatste week van juni 2014 is dan toch de textielcontainer zelf in de bak geplaatst.
In het gebruik werkt de nieuwe container hetzelfde als de oude, door de klep omhoog te tillen kan men de zak met textiel in de schaal leggen. Door de klep weer omlaag te doen valt de zak dan in de container.

In het najaar van 2014 zijn ook de bomen in de berm weggehaald en het straatwerk hersteld. De voormalige locatie kanaalgraver is nu weer een mooi stukje Keldonk geworden, samen met gemeente en vrijwilligers hebben we dat toch maar mooi geklaard. Een van de vele plekjes in Keldonk om trots op te zijn. De dorpsraad is de vrijwilligers en gemeente dan ook heel dankbaar voor de uitgevoerde werkzaamheden.

Nu gaan we aan de slag om het ook schoon te houden, met z'n allen. Kleding netjes in de container en glas IN de glasbak. Het pleintje en perkjes worden door de vrijwilligerscentrale bij gehouden.
 


eerder bericht 03-03>

Bij de oude lokatie van de kanaalgraver is afgelopen week vol op bedrijvigheid geweest. Nu eens niet door de Vrijwilligerscentrale, maar door een gerenomeerd bedrijf. Die zijn bezig om in opdracht van Gemeente Veghel een ondergrondse textielcontainer aan te leggen. Keldonk is dan binnenkort eindelijk verlost van die lelijke bovengrondse kledingbak.


Foto's