20-06-2013 > Asverlegging Morgenstraat opgeleverd

In het kader van de ZOE is jaren geleden een tijdelijke verkeersmaatregel aangelegd bij de ingang van Keldonk in de Morgenstraat. Hier zijn destijds twee verkeerseilanden op het asfalt gelegd ten einde een asverlegging te realiseren.

sdk asverlegging201110 sdk asverlegging04
De oude, 'tijdelijke' asverlegging. De nieuwe asverlegging met jonge aanplant.


Nu de ZOE definitief in uitvoering gaat komen, is deze maatregel volgens ons niet meer van tijdelijke aard en diende deze een meer definitief karakter te krijgen. Dat wilde zeggen verwijderen of in een definitieve uitvoering aanbrengen. Verwijderen was niet aan de orde en een aanpassing paste niet in het beleidskader van de gemeente m.b.t. aanleg en onderhoud.

Adopteren
Als Dorpsraad hebben we een voorstel gedaan om hier gezamenlijk als dorp en gemeente een oplossing voor te zoeken. En we hebben die gevonden. De tijdelijke heuvels zijn vervangen door obstakels, die meer in het beeld passen als je Keldonk komt inrijden. Meer groen dus, zoals de hagen langs de Morgenstraat. Dit moet echter wel bekostigd en onderhouden worden. Hiervoor bestaat een mogelijkheid om dit zogenaamd te adopteren.
We hebben Rudi Verbakel van Hoveniersbedrijf Verbakel bereid gevonden om, in overleg met de gemeente, dit in te vullen. En het resultaat mag er wezen.

Oplevering
In april 2013 zijn de werkzaamheden uitgevoerd, in mei de beplanting aangebracht en in juni is de asverlegging officieel opgeleverd. Donderdag 20 juni was het zover. Door het plaatsen van de reclameborden van Hoveniersbedrijf Verbakel is het werk afgerond. In het bijzijn van Rudi Verbakel, Philip Sonke als afgevaardigde van de gemeente, de Dorpsraad en enkele belangstellenden is even stil gestaan bij de geschiedenis van de asverlegging en de totstandkoming van deze mooie nieuwe variant. Rudi werd hartelijk bedankt voor zijn gedane inzet en voor de inzet die hij nog moet doen om de asverleggingen de komende jaren mooi te houden.

Stichting Dorpsraad Keldonk  



Foto's