27-06 > Speciaal boek in t Span

'Om niet te vergeten'

Op zondag 29 mei werd het boek ‘Om niet te vergeten’ officieel gepresenteerd in het Oude Raadhuis van Veghel. Het boek, naar een idee van Marie-José Keurlings, kreeg als subtitel: ‘Beelden en woorden kleuren de gemeente Veghel’. 

Het is een boek voor de Veghelaren, over Veghel en haar kerkdorpen om de gemeente Veghel niet te vergeten in gemeente Meierijstad. Een boek om in te kijken, te lezen én om in te kleuren. Voor jong en oud. Een boek dat je boeit, ontroert en verrast. En ook een boek met speciale aandacht voor onze dementievriendelijke gemeente. “Wanneer je ouder wordt en dingen gaat vergeten, kunnen beelden veel houvast geven.”

De tekeningen nodigen niet alleen uit tot kijken, ontdekken, bewonderen en ophalen van herinneringen, maar kunnen ook nog eens door de lezer zelf ingekleurd worden. De mooie foto’s en poëtisch gekozen woorden laten zien, hoe trots we mogen zijn op Veghel en haar kerkdorpen.
Inmiddels is het boek mee naar huis gegaan met ruim 2400 basisschoolleerlingen waaronder die van de Antoniusschool in Keldonk.
Ook in veel verzorgingshuizen is er al over gesproken. Want over de ziekte Alzheimer spreken, is minder erg dan er over zwijgen! Dat is nu juist de opzet van het boek: met elkaar in gesprek gaan, om niet te vergeten….
Daarom is het vanaf nu ook in alle kerkdorpen te koop. Het boek ‘Om niet te vergeten’ ligt ter inzage en is te koop voor € 12,50 in ‘t Span. Voor informatie kunt u terecht bij Truus van Wanrooij.

De opbrengst gaat naar de Stichting ‘Dementievriendelijk Meierijstad’.
www.veghel.nl/dementievriendelijk

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen