25-08 > Twee buurtbusvrijwilligers Koninklijk onderscheiden

Zonder blozen kan worden gesteld dat buurtbusvrijwilligers eenvoudige- en plichtsgetrouwe mensen zijn waarbij gewoon maar heel gewoon is. Echter nu wordt het de vrijwilligers van Buurtbusvereniging Keldonk toch wel héél erg moeilijk gemaakt om van verwaandheid niet langs hun schoenen te gaan lopen want ….

Tijdens de drukke receptie op 24 augustus 2013 van Doele Concordia Welvaren uit Erp ter gelegenheid van hun 125-jarig bestaan werden Theo Hanegraaf én Willy van den Biggelaar aangenaam verrast door de burgemeester van de gemeente Veghel. Tijdens haar toespraak verzocht ze Theo en Joke om naar voren te komen en begon te vertellen over het vrijwilligerswerk van Theo. Hij is actief voor de handboogsport in het algemeen en voor Doele Concordia Welvaren in het bijzonder, maar ook als voorzitter en coördinator van de buurtbusvereniging, rondbrengen van maaltijden, werkzaamheden op de Erpse begraafplaats en nog veel meer. Een lange en mooie staat van dienst die de burgemeester eindigde met de woorden ‘… en daarom heeft het Zijne Majesteit behaagd …’ en werd Theo volkomen verdiend Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Meestal zit Theo niet verlegen om een weerwoord maar nu was dat (even) anders … onder een voortdurend applaus.

De burgemeester vroeg het publiek om nog even te blijven zitten want er komt nog meer! Ze verzocht Willy en Joke om naar voren te komen. Ze vertelde over Willy en zijn lange reeks van vrijwilligerswerk voor Doele Concordia Welvaren waarvan hij thans voorzitter en wedstrijdleider is, erg actief is Willy ook voor de Erpse voetbalclub RKVV en is ook bonds- en clubscheidsrechter, al jaren vrijwilliger bij de buurtbusvereniging en nog veel meer. Ook voor Willy een lange en mooie staat van dienst die de burgemeester eindigde met de woorden ‘ … en daarom heeft het Zijne Majesteit behaagd … ‘ en werd ook Willy meer dan verdiend Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Onder een daverend applaus was het nodig dat Willy zijn zakdoek tevoorschijn haalde …

Natuurlijk was er ook dank en lof voor Joke Hanegraaf en voor Joke van den Biggelaar die zeker genoemd werden als de belangrijke steunpilaar én het mogelijk maakten dat Theo en Willy zoveel ruimte kregen al hun vrijwilligerswerk te doen.

Twee buurtbusvrijwilligers in een klap Koninklijk onderscheiden. Van verwaandheid zal bij Buurtbusvereniging Keldonk niet veel sprake zijn maar … trots zijn we zeker!
Hulde aan Theo en Joke en aan Willy en Joke; geweldig én … meer dan verdiend.

logo buurtbus kl Keldonk, 25 augustus 2013.
Buurtbusvereniging Keldonk.
www.buurtbuskeldonk.nl

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen