15-09 > Gezellig open (varkens)huis

‘De varkens? Die hebben veel mensen gezien’

Ongeveer 1000 mensen hebben afgelopen weekend de open Vair Varkenshuis bezocht. De organisatie, ZLTO Veghel en de familie Nooijen kijken terug op een erg geslaagd evenement. “Met onze jaarlijkse open dag kunnen we veel mensen uitleggen waar ons eten vandaan komt”, aldus voorzitter Van de Crommert van ZLTO Veghel. De hulp van de mensen van Mark’s Memories maakte het een dag met een grote lach bij de biggenrace. 

Mooie opbrengst
Wethouder van Burgsteden heeft al pratende de eerste biggenrace geopend. De vier toppers Geer, Goor, Jeroen en René hadden in de ochtend nog moeite met het zoeken van de brokjes, maar gedurende de dag gingen ze steeds sneller door de baan. De ijverige biggen hebben samen maar liefst 650 euro bij elkaar gelopen, een mooie opbrengst voor twee goede doelen: Mark’s Memories en Big Challenge.

Prijzen
Er zijn diverse mooie prijzen gewonnen bij de biggenrace, het hooipakgooien en het snuitje schieten.  De hoofdprijs ging naar Tobias Martens. Hij kreeg een stoere rit in de Dakar rallytruck van Van den Bosch. Ritjes in de elektrische auto van Draaistroom Nederland, een rondleiding in de Vairkensvoerfabriek van Fransen-Gerrits, een verspakket van Hetty’s dorpswinkel en Vair, een workshop Vairrukkelijk, het werd allemaal gewonnen door de vele bezoekers die een gokje waagden.

2012   logovair logo zltolgkl stap in de stal marks memories


Transparant
Bezoekers van deze open dag konden met eigen ogen zien wat varkens eten, hoeveel biggetjes een varken krijgt of wat ze de hele dag doen. De varkenshouders Michiel en Marijke Nooijen hebben veel vragen gekregen, vooral ook over waar de varkens worden geslacht en verwerkt en of het te vertrouwen is. “We zijn blij het allemaal in eigen hand te kunnen houden en dat ook te vertellen en te laten zien, volledig transparant“, aldus Michiel Nooijen.

Het hele jaar door varkens kijken
Niet alleen het afgelopen weekend maar zelfs iedere dag kun je de varkens in de uitloop komen bekijken aan de Teuwseler 15 in Erp. Iedere zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur kun je ook in de stal naar de kleinste biggen kijken en is de winkel geopend.
Het Vair Varkenshuis en 38 bedrijven door heel Nederland, waaronder ook de Daltonhoeve in Zijtaart, kijken terug op een zeer geslaagd Weekend van het Varken.


 

film over Weekend van het Varken 2013
bij fam. Nooijen, Vair Varkenshuis

Film op volledig scherm bekijken?

- Klik eerst op de Play-knop om film te starten.
- Dubbelklik in het beeldvenster.
of
- Klik met rechtermuisknop op de film.
- Kies In- en uitzoomen >
- Kies voor Volledig scherm.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen