17-03 > Mooie jubileumeditie 25 jaar Keldonks Journaal

Het Keldonks Journaal vierde op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2013 hun 25 jarig jubileum. De vertoning van de film leverde weer een paar leuke avonden en middag op. Een zeer afwisselend aanbod van bekende en onbekende Keldonkse gebeurtenissen uit het jaar 2012 kwam voorbij.

Wethouder Annemieke van de Ven was ondanks haar verkoudheid gepaard met koorts, zaterdagmiddag ook aanwezig en complimenteerde het filmteam met het Keldonks Journaal! De afwisselende onderwerpen, de gekozen muziek erbij, de interviews, geweldig! Een paar jaar geleden was ze ook komen kijken en ze vindt dat de kwaliteit echt sterk verbeterd is!
"Keldonks Journaal, prachtige reportage. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Vrijwilligers zijn onmisbaar", zoals de wethouder twitterde!


De Oude School is dit jaar voor het eerst, en met succes, omgetoverd tot een bioscoop met maar liefst twee zalen met een capaciteit van 140 stoelen per voorstelling. En die waren ook bijna allemaal bezet. Iedereen genoot van een geweldige film.
Een film met natuurlijk de vaste onderdelen zoals de carnaval, kindervakantieweek en bijvoorbeeld het Grastreffen. Maar ook Keldonk 100 en de opbouw van de molen. Bijzonder waren de verhalen van Jan van de Crommenacker over zijn reis door Afrika en van Annie Rooijackers over haar 19 reizen naar Gambia.
Als klapper werd afgesloten met een interview met ongeveer 240 jaar Keldonkse wijsheid van de familie Coolen. Het anderhalf uur durend interview met Johan, Corry en Stien moest helaas teruggeknipt worden tot een paar minuten.

Jubileum
Al 25 jaar zorgt het team van het Keldonks Journaal voor een uniek stukje vastlegging van de Keldonkse geschiedenis. Na afloop van deze jubileumeditie werden dan ook de nodige bedankjes uitgesproken.
Natuurlijk werd vernoemd dat Martien Peepers 25 jaar geleden is begonnen met het op film vastleggen van de festiviteiten van het feest Keldonk 75. Dat betekende uiteindelijk de start van het Keldonks Journaal. Coos van den Elsen en Ans van der Linden kwamen er toen ook bij. Uiteraard werd daarom stil gestaan bij het feit dat Ans van der Linden er nu nog steeds bij is. Hulde, bloemen en een mooi aandenken daarvoor.
Speciale aandacht was er ook voor Margaret Jansen die voor het 10e jaar de teksten mee schreef en heeft ingesproken.

Heb je zelf een bijdrage voor Keldonks Journaal of heb je een idee? Meld dit dan!
Heb je ideeën of wil je graag dat Keldonks Journaal een keer bij jou komt filmen. Te denken valt aan een wedstrijd, feestje, jubileum, het samen creëren of bouwen van iets, iets wat je graag wilt delen met de inwoners van Keldonk. Meld dit dan en bel of mail naar Ans van der Linden, telefoon 0413-211185 of e-mail: avdlinden@home.nl.

Film met de makers van het Keldonks Journaal

Note van de redactie:
Voor degenen die toch nog een uitgebreidere reportage van Keldonk 100 hadden verwacht, wordt verwezen naar de reportages van Coos van den Elsen. Keldonks Journaal heeft alleen het eigen materiaal gebruikt in het Keldonks Journaal.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen