19-06-12 Juryrapport tuin- en buurtversieringen

Ingezonden door Frans Kuijpers

In de krant schrijven ze dat de verkoper van geel en wit plastic goede zaken heeft gedaan, maar de krant weet ook niet altijd de waarheid, want wij weten dat alles gekregen is van Johan Hanegraaf, Oerlemans plastic's. Nogmaals bedankt hiervoor!

Verzoek om tuin-versieringen te laten hangen tot en met 1 juli!
Keldonk is er nu helemaal mooi geel-wit versierd. Bij deze meteen een verzoek om alles nog een weekje langer te laten hangen tot na de jaarmarkt op 1 juli a.s. De judoclub zal dit zeer op prijs stellen.


UITSLAG TUINEN

  • 1e prijs: Kampweg 24 Wilma en Mari Koolen
    Ruimtelijk, simpel, doeltreffend, heel strak! Het sprong er gewoon uit, vond de jury.
  • 2e prijs: Kampweg 6, Sjan en Piet van Heugten
    Compleet mooi, een bietje overdone, dus gewoon 'n bietje te veul. Ik vind het wel geweldig, mar ik ben gin jury en de jury beslist, al zen ze ut nie altijd mi mekaar ins! 
  • 3e prijs: Antoniusstraat 20, Diny en Jos Verbrugge
    De mooie processie pad met vlaggen paste helemol in út straotbild. 


Eervolle vermeldingen
tuinen

  • Is dé nie iemand van de commissie?? Vural 's aovonds zal de wel skon zen. Mar mi dees daag ist lang licht dus helaas minder effect.
    Morgenstraat 50, Jorita en Wouter van Boggelen
  • Nonnen klooster, heel mooi mar schaal en maat is een verbeelding, komt door dominerend gebouw. De brunch tafel bij Tiny Bouwe we konden meteen aanschuiven compleet gedekte tafel.

UITSLAG STRATEN/BUURTEN


Eervolle vermelding buurten

  • de stro-pop van ´t Achterste Hool
  • de toog van ´t Haagje

JURYRAPPORT
De jury heeft van ons opdracht gekregen om naar heel veel punten te kijken, zoals creativiteit, eigen inbreng van ideeën en materialen, thema Keldonk 100 en nog veel meer.
Namens de jury doe ik de uitslag, dus wij ston buiten schot want 'n ander wit ut altijd bitter. Mar wij als commissie (Ans, Henk en Frans) hebben bereikt, "wa wij woan, da gullie allemoal toch ut schonste durpke van de wereld het gemaokt!"

Namens de jury: Noud dun Architect, Ton, de bruur van de kerstman en Truus, van al die dúúr schilderije die in Kelding hange. Bedankt! Ut war ne skonen dag!

De Kuilgaert heeft in meer dan 50 talen gefelicteerd geschreven, maar dit rapport van de jury is in drie talen geschreven, ABN door Noud Leenders, beschaafd Uuies door Truus en op z'n Keldings dur Ton, de bruur van de kerstman.

De jury kun d'r zaoterdig over aanvalle, dan zen ze alle drie op de reunie, want iedereen wit 't alted bitter, mar zij hebben beslist! Ik heb alleen mar geluisterd en geschreven.

 


Beoordeling tuinen en straten versieren
't Lijnt - Gerecht
Mooie ontvangstborden met alle familienamen die er op 't Lijnt en Gerecht wonen, met een
tekening van het Keldonk 100 logo, wel mi unne schive tore, die hebben ze dan ook maar achter in 't Lijnt gezet. Alle tuinen waren versierd tot in de verste uithoeken waar nooit iemand komt, alleen de bewoners zelf. Maar de jury heeft ze allemaal bezocht!

't Achterst Hool
De bewoners hadden zich verzameld bij 't mooiste opject van Keldonk: de pop, als blikvanger van 't Achterst Hool, authentieke pure materialen gebruikt, past helemaal in de agrarische omgeving. Het centrum van Keldonk kan er jaloers op zijn!

't Vurste Hool
Hierbij was meteen de onthulling van de naam van het nieuwe buurtschap. Mooie versiering met nog wat extra materialen. Er was al een gezellig feestje met de nieuwe buurt met chips, snoep, pinda's en drank. Door het ontkurken van onze Keldonk 100 champagne leek het wel de doop van 't Vurste Hool.

Dieperskant
Mooi alle materialen gebruikt die wij als Commissie Keldonk 100 aan alle bewoners uitgedeeld hebben. De ontvangstcommissie was niet zo groot, dit kwam helaas door een foutje met de mail.

Den Driehoek Trentweg-Boerdonksedijk-Teeuwseler
Hier kon je bij elke woning op een mooi geel perkamentrol zien wanneer het huis gebouwd is en wie er allemaal gewoond hebben en nog woont. Da is volgens men veel archief werruk
gewist. En op veel plaatsen stonden mooie ruiters met D'n Driehoek en Keldonk 100 erin.

Vurste Roost
Een gezellig klein buurtje, vlug wat eenheid gemaakt in het versieren, want die zullen wel de meeste aandacht en tijd besteed hebben aan de Keldonkse avond.

Roost - Laren
Deze buurt is niet veel groter, maar ze hebben hun best gedaan om er iets mooi's van te
maken. 't Waor wel gezellig proosten op Keldonk 100 jaor, we hebben de kurken laote knallen!

Dûn Auwe Mérge Morgenstraat-Oudestraat
Mooie uithangborden met de Keldonkse vlag erop. Ze hingen wel wat hoog, zal wel te maken hebben gehad met de jeugd. Het was de eerste straat die werd beoordeeld en blijkbaar hadden ze ons nog niet verwacht, dur war nie veul volluk te zien. Ik denk da ze al
an ut oefene ware vur dun Keldingse aovond.

't Haagje Klaverweide-Den Dries-Bleekweide
Hele mooie toog bij binnenkomst, het leek wel dat je een mooi avonturenpark binnen reed, maar er was geen eindversiering bij het einde van 't Haagje. Wel een groots onthaal om te proosten door de bewoners van 't Haagje, met veel kleine kinderen. Zal wel een vruchtbare buurt zijn.

't Achtereind Klaverweide-Groenweide-Kuilven
De hele straat was mooi versierd, maar hier hadden ze het nog wat drukker met bouwen of voor meer inwoners van keldonk te zorgen [maken]. En de oudere nieuwe bewoners zullen gedacht hebben, het is toch maar voor een jaartje, dan gaan we terug naar De Lindenkamp. Maar die eenheid komt wel bij 't Achtereind, als ze dat jaartje luisteren naar de ouderen.

Kuilgaert Kuilven-Bleekweide-Pastoor Bogaertstraat
Enkele woorden van de jury, overweldigend, kleurig geheel, mooie rozetten, veel bloemen, mooie eenheid van alle woningen, goede sfeer en beleving door dichte bewoning. Visueel aantrekkelijk, er is hier met eenheid gewerkt. Zelfs 't praothuis in geel-wit, waar we geweldig enthousiast werden ontvangen.

Lindenkamp Kampweg-Mr. van de Lindenstraat
´t Urste wa Ton zi: "Hier hebben er een paor veul zitten naaien, [achter 't masjien dan]".
Het moet een gigantische klus geweest zijn, al die vlaggen. En toch door dichte bebouwing
en uitgestrektheid een mooie eenheid. Grote inbreng van eigen materialen, mooie banieren bij binnenkomst en een mooie luchtboog op de kruising en alles van de dezelfde materialen. Conceptioneel is het heel goed en doeltreffend!

Sluisweg-Boscheweg
Bij alle huizen hangt een mooie geborduurde Antoniusvlag, een mooi idee! Bij het buurtontvangst een lekker bakske koffie met een broodje.

A-Ha Antoniusstraat-Hackerom
Heel mooi, al die pilaren met heel veel bloemstukkken en kerkjes, goede eigen inbreng. Veel werk geweest het is een lust voor het oog als je Keldonk binnen rijdt. Gezellige ontvangst door alle bewoners bij de stalling.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen