09-06 > Uitverkocht 7th Sunday en HOH

Verrassingsbezoek Afrojack maakte uitverkocht 7th Sunday compleet

7th Sunday beleefde afgelopen zondag zijn meest avontuurlijke editie ooit. Op Tweede Pinkersdag 9 juni 2014 was het zover, ‘de parel onder de Brabantse festivals’ verwelkomde 27.000 muziekliefhebbers. Die troffen behalve een tropisch weertje ook extravagante areas, een recordbrekende line-up, entertainment van de bovenste plank en een bliksembezoek van niemand minder dan top-dj Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack.

Tijdens de set van Alesso, bekend van zijn hit Calling met ‘mister Swedish House Mafia’ Sebastian Ingrosso, kwam Afrojack – één van Nederlands beste exportproducten – een kijkje nemen naar 7th Sunday vanuit de DJ booth. Vijf jaar geleden stond Afrojack in de Dirty House tent en mogelijk volgend jaar op de Mainstage; ‘Of ik ooit nog draai op 7th Sunday? Alles is mogelijk!’ aldus Afrojack.

7thsunday2014 mainstage
Mainstage 7th Sunday 2014 - foto WeAreTheNight.com

De Mainstage was wederom een meesterwerk. Ieder jaar probeert het festival de look & feel van dit podium te overtreffen, en deze overtrof alle verwachtingen. De main was een majestueus spektakel, waar met name Showtek en Alesso een uitzinnig publiek voor zich wisten te winnen.

Verder optredens van Chris Liebing, Remy, Zombie Nation, Aeroplane, Quintino, Shermanology, Joost van Bellen, The Partysquad, Vato Gonzalez, La Fuente, Mental Theo en vele, véle meer.

Beleving
7th Sunday draait om beleving; sfeer bouwen met kleurrijke, unieke podia, uitgebreide line-ups en verborgen elementen die zorgen voor verwondering bij de bezoekers op plaatsen waar ze het niet verwachten. Op de Mountain, waar je naast de SLAM!FM Stage ook midden in de bossen onverwachts in het mystieke Sprookjesbos terecht kwam, bleek goed aan te slaan bij de bezoekers. Het ging er de hele dag, onder een heldere zon, helemaal los. Dat ging het ook bij, hoe kan het ook anders, bij L.O.S. in het Sprookjesbos.
Net als vorig jaar was de Barstreet van de partij, een complete straat met verschillende muziek- en chillareas, van enerverende partyklappers tot Hollandse meezingers. Doorzakken in Café de Puinhoop, dwaas doen in een grote Grolsch Barn of in The Ballsroom, waar Corry Konings de show stal.

Zonneschijn
Vooropgesteld, 7th Sunday kan de weersomstandigheden niet bepalen. Maar het festival lijkt een abonnement op zonneschijn te hebben, de laatste edities waren altijd zonnig en ook dit jaar was het Pinksterweekend tropisch warm. Vanwege het warme weer werden nog wel de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Bij de toiletten waren extra watertappunten geplaatst , er werd extra barpersoneel ingezet voor de verkoop van de extra grote watervoorraad en er was extra medisch personeel. Hoeveel festivalgangers er mede door het warme weer met gezondheidsklachten kampten, is nog niet bekend.

Alsof de trouwe 7th Sunday-gangers het mooi weer voorspelspelden; de 27.000 tickets voor het festival waren vroegtijdig uitverkocht. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de groei die 7th Sunday de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Van bescheiden openluchtfeest is het evenement uitgegroeid tot volwaardig festival, niet voor niets werd 7th Sunday eerder dit jaar uitgeroepen tot Beste Festival van Nederland door Festivalchart.
7thsunday2014 overzicht
Festivalterrein 7th Sunday 2014 - foto WeAreTheNight.com

Maatregelen
Het verkeer richting het festival verliep niet helemaal vlotjes, het stond al snel vast. Ook de uittocht van zoveel bezoekers door de straten van Keldonk leverde flinke opstoppingen op. Na de evaluatie van Harmony of Hardcore op zaterdag werden de eerste aanpassingen in het verkeersplan al doorgevoerd. Maar een betere afwikkeling van het verkeer zal zeker meegenomen voor volgende jaar.

Aanhoudingen
Er zijn zondag in totaal twaalf mensen aangehouden op 7th Sunday. Allen worden nog vervolgd. Een persoon werd aangehouden met vals geld, eentje vanwege bedreiging en een ander vanwege het beledigen van de politie. De rest werd gepakt met verdovende middelen. Over dat aantal is de politie tevreden. Volgens de politie was dit de editie met de meeste bezoekers, met de minste aanhoudingen en gezondheidsproblemen.

Voor meer informatie en foto's van het festival: www.7thsunday.nl


Harmony of Hardcore
De zaterdag voorafgaand aan 7th Sunday is traditioneel voor de hardcore liefhebbers. Dit jaar trok Harmony of Hardcore 17.000 bezoekers en was daarmee ook uitverkocht. Dat zijn er tweeduizend meer dan vorig jaar. Ondanks het hete weer heeft dit niet voor extra problemen gezorgd.

Grote namen tijdens HOH waren Partyraiser, Angerfist, Neophyte, Mad Dog vs Tommyknocker en Dr. Peacock. De HOH-bezoekers zijn echte liefhebbers van deze muziekstijl en kennen de scene op hun duimpje. Zoals ieder jaar zijn tijdens HOH nog niet alle area's toegankelijk voor het publiek omdat er een paar speciaal zijn ingericht voor 7thSunday.

Zwart randje
In de ochtend van zondag 8 juni 2014 is in het ziekenhuis een man overleden na een bezoek aan HOH. Hij is onwel geworden en na afloop van het festival buiten het festivalterrein gevonden. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en de man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vroeg in de ochtend is overleden. Bij organisator Par-T is men zeer aangeslagen over dit verschrikkelijke nieuws en wenst men de familie en nabestaanden veel sterkte toe.

Aanhoudingen
Er waren dit jaar tijdens HOH minder aanhoudingen nodig dan de jaren ervoor. De dertien aanhoudingen op zaterdag waren veelal drugs-gerelateerd. Een persoon had vals geld op zak en eentje werd aangehouden voor vernielingen. Deze personen kregen een proces-verbaal en een lokaal-verbod waarmee ze dit en volgend jaar niet meer welkom zijn op het festival. Twee personen zijn ingesloten na mishandeling van een portier. De politie laat verder wel weten tevreden te zijn over het festival.

Voor meer informatie en foto's van het festival: www.harmonyofhardcore.nl


Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen