Winnaars Keldonkse Biljartkampioenschappen 2012

Keldonk kan terug kijken op een goed gespeeld biljart kampioenschap. Er werden veel prima wedstrijden gespeeld. De meeste caramboles (108) in 20 beurten kwam op naam van Jan Bouwe. Eén partij ging maar liefst naar 226%. Iedereen deed zijn uiterste best om te winnen, wat spannende wedstrijden opleverde. Het was dit jaar dan ook weer een gezellig en goed toernooi. De 42 deelnemers waren zeer tevreden over hun prestatie's, en ook de dames deden het prima, het zou wel leuk zijn al er volgend jaar een paar dames meer mee zouden willen doen. De finale wedstrijden werden goed bezocht.

biljarten 2012 004  large Finale C klasse
De eerste finale was in de C klasse en ging tussen Huub van Hees en André van der Heijden. Het was André die vanaf de eerste bal goed in zijn ritme kwam en deze vast hield tot het einde van de partij. Huub kwam net wat tekort om de wisselbeker voor de 2e maal mee naar huis te mogen nemen. De uitslag was 115% voor André en 86% voor Huub, waardoor André de wisselbeker won.

Dames finale
De tweede finale-partij was de dames-finale, deze ging tussen Tiny Verhoeven en Wilma van den Tillaart. Wilma maakte een prima start. Tiny begon wat moeizaam maar kwam langzaam toch wat dichterbij. Het was echter niet voldoende, waardoor Wilma met de wisselbeker naar huis ging. De uitslag was 162% voor Wima en 120% voor Tiny.

biljarten 2012 015  large
biljarten 2012 024  large

Finale B klasse
De derde partij was de finale in de B klasse, deze ging tussen Wim Rooijakkers en Ad van den Tillaart. De wedstrijd ging gelijk op en na 8 beurten was het Ad die wat uit begon te lopen. Wim probeerde alles nog recht te trekken, maar had een paar missers, waardoor Ad wat verder uit kon lopen en de winst naar zich toe trekken. Uitslag 142% voor Ad en 95% voor Wim. Dus gingen er dit jaar 2 bekers naar de familie Van den Tillaart in de Oudestraat!

Finale A klasse
De laatste wedstrijd was in de A klasse en ging tussen Jan Brokx en Bert van Helvoort, beiden uit het Hackerom. Jan, een nieuwe inwoner van Keldonk, begon goed en nam al gelijk een kleine voorsprong. Het lukte Bert na 7 beurten nog steeds niet om dichterbij te komen, waardoor Jan verder wist uit te lopen. Even ging het weer gelijk op, maar na 15 beurten was het Jan die weer uitliep en zo de winst behaalde en de eerste Keldonkse beker mee naar huis mocht nemen. Uitslag 152% voor Jan en 69% voor. Jan Brokx is dit jaar de Keldonkse kampioen.

biljarten 2012 031  large
biljarten 2012 068  large Alle winnaars op een rij!
v.l.n.r. Jan Brokx, Ad en Wilma van den Tillaart, André van der Heijden

Het lotnummer van de loterij was 468 en Huub Bongers was de gelukkige.
Iedereen bedankt voor de deelname en graag tot volgend jaar!

De wedstrijdleiding
Cor Rijkers en Riny Bunthof

Klik hier om de uitslagen van alle gespeelde wedstrijden en finales te bekijken.

Foto's Theo Jans


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen