Vlag Keldonk

Geschiedenis vlag
Zoals u wellicht al weet heeft Keldonk een eigen vlag, vele van u hebben deze zelfs al in bezit. Deze vlag vond zijn oorsprong nadat de Dorpsraad in mei 2005 een nieuw logo in gebruik nam. In de aanloop naar de festiviteiten rondom de ingebruikname van het nieuwe dorpsplein op 20 en 21 augustus van dat jaar, ontstond het idee om het logo op een tweetal grote vlaggen af te drukken. Dat idee werd bij de uitwerking gewijzigd in een vlag voor elk Keldonks huis. Het idee kreeg veel gehoor bij jullie inwoners. Maar liefst tachtig gezinnen bestelden destijds een exemplaar.

Bestellen vlag
Bent u nog niet in het bezit van een Keldonkse vlag, dan kunt u deze bestellen, afhalen en afrekenen (à € 27,50) bij Henrie Tielemans, Morgenstraat 15 in Keldonk, telefoon 06-18123673.

logo dorpsraadklein   Ontwerp
Maurice van de Ende tekende voor het ontwerp. Voor de kleuren ging hij uit van het logo van de dorpsraad: geel en bruin. Op de vlag staat een afbeelding van de Kanaalgraver (het beeld dat sinds 1990 in ons centrum herinnert aan de aanleg van de Zuid-Willemsvaart rond 1825). Ook patroonheilige van de parochie H. Antonius van Padua kreeg een plekje. En natuurlijk het water: de Aa en de Zuid-Willemsvaart.


Vlaginstructies

In samenwerking met Stichting Keldonks Belang en het Kerkbestuur hebben we een lijst opgesteld met dagen waarop u deze vlag kunt gebruiken en we zouden het bijzonder op prijs stellen als u dat ook zou willen doen. Hierdoor komt de Harmonie en Leefbaarheid van Keldonk weer wat meer op een hoger plan te staan. Doen dus!

Wanneer en hoe kunt u lezen in de vlaginstructie



Foto's