18-03-2012 > Multifunctionele bloembakken dankzij NLdoet en vrijwilligers.

Vroeg voorjaar in Keldonk.
Piet Paulusma zat er behoorlijk langs met zijn weersvoorspelling voor afgelopen zaterdag 16 maart 2013. Kil, guur en winterachtig weer. Dat stond ons volgens hem te wachten. Voor het grootste deel van Nederland zal hij wel gelijk hebben gehad. Echter niet voor Keldonk. Bij ons was het gezellig, aangenaam en voorjaarsachtig. In Keldonk zijn de voorjaarsbloemen  zaterdagmorgen dan ook spontaan de grond uitgesprongen. Met name op de hoek van het Kuilven met de Pastoor Bogaertstraat is het kleurig bloeiende bewijs hiervan te zien.

NLdoet
Het vroege voorjaar in Keldonk is op gang gebracht door een groep vrijwilligers die meedeed met de actie NLdoet. Gewapend met schroefmachines en hamers kwamen de vrijwilligers in alle vroegte bij elkaar in de schuur van de familie Van den Heuvel aan de Sluisweg. De opdracht luidde: zet drie multifunctionele bloembakken in elkaar. Er werd begonnen met het nuttigen van een bakje koffie met cake. De ontwerptekening werd bestudeerd en uiteraard aangepast. Na de tweede pauze met wederom een vers gebakken cake begonnen de stapel hout van die morgen al aardig op een bloembak te lijken. En voordat om 12:00 uur de worstenbroodjes en de saucijzenbroodjes op tafel stonden waren de drie bakken klaar. Helemaal compleet en aan de binnenkant geïsoleerd en voorzien van worteldoek. Echt een prestatie om trots op te zijn.

Vrijwilligers bedankt
Om ongeveer 13:00 uur stonden de bakken op hun plaats en werden ze afgevuld met potgrond. Héél veel potgrond. De potgrond is afkomstig van de potgrondactie van Jong Nederland en is voor een gunstige prijs verkregen. Zo zie je maar dat twee initiatieven elkaar kunnen versterken. En als kroon op het werk natuurlijk het aanplanten. En zo is klein Keukenhof Keldonk zaterdag 16 maart op de kaart gezet.

Met dank aan die mensen die hun diensten, kennis of accommodatie hebben aangeboden. Maar vooral met dank aan de vrijwilligers voor jullie bijdrage aan NLdoet voor een mooier Keldonk.

nldoet2013 logo logo dorpsraadklein

Wat is NLdoet
Ongeveer 20 miljoen euro, zo groot is het bedrag dat de spelers in de Postcode Loterij en de Lotto jaarlijks bijeen gokken en wat terecht komt bij het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt met dit geld programma’s op het gebied van sociale cohesie en sociale participatie. Een van die programma’s is NLdoet. Het gaat bij NLdoet om het werven van vrijwilligers voor het klaren van een klus.

Omdat de Dorpsraad vond dat Keldonk ook moet kunnen profiteren van wat de goklustige Nederlanders bijeen brengen, had de Dorpsraad deze klus aangemeld bij NLdoet. Onze klus is door het Oranje Fonds goed gekeurd. We kregen, net als alle gehonoreerde klussen, maximaal €450,- om de klus te klaren.
De Dorpsraad heeft geprobeerd meerdere functies en bestemmingen samen te brengen in één klus en zo het bedrag goed te besteden.

Zo zijn wij gekomen tot de multifunctionele bloembakken. Dit zijn grote bloembakken, die verplaatsbaar zijn. Ze zijn in eerste instantie opgesteld bij het plantsoen in de Pastoor Bogaertstraat. Maar ze kunnen ook gebruikt worden als bij het aankleden van dorpsfeesten en buurtfeestjes. En zo zijn er nog wel meer bestemmingen te bedenken.

Voor meer informatie of het gebruik van de bloembakken, neem contact op met de Dorpsraad.



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen