Buurtvereniging D'n Driehoek steekt de vlag uit!

Een mooier moment voor het jaarlijkse buurtfeest hadden de bewoners van D'n Driehoek nauwelijks kunnen bedenken. Donderdagavond 16 april stelde de gemeenteraad van Veghel het maatregelenpakket voor verkeer Erp en omgeving definitief vast. Het jaarlijkse buurtfeest deze vrijdag stond al maandenlang in de agenda's. Met het besluit van de Veghelse gemeenteraad komt een einde aan de voorgenomen aanleg van een Zuidelijke Ontsluitingsweg tussen bedrijventerrein Molenakker in Erp en de N279. Deze nieuwe weg zou het buurtschap in tweeën splitsen. Deze donkere wolk hing vele jaren boven het Keldonkse buurtschap en dreigde een domper te worden op de feestvreugde rondom het 40-jarige bestaan in 2016. Gelukkig is die dreiging nu voorbij en viert de vereniging deze vrijdag haar "normale" jaarlijkse buurtfeest met extra vreugdevol vlagvertoon. De voorbereidingen voor het 40-jarig jubileum in 2016 worden nu met een scheutje extra enthousiasme voortgezet.

Buurtvereniging D'n Driehoek neemt al sinds 1999 constructief deel aan diverse overlegstructuren rondom de in Erp, Keldonk en Boerdonk ervaren verkeersoverlast. 

buurtvlagt

 

Constructieve houding; de beste oplossing voor alle partijen.

Tijdens elk overleg in de afgelopen 15 jaar hanteerde buurtvereniging D'n Driehoek het uitgangspunt dat de oplossing van de gesignaleerde problematiek voor zowel Erp, Keldonk als Boerdonk een echt antwoord verdient. Volgens de bewoners van D'n Driehoek hoort daar ook bij dat je alleen dan offers van mensen en landschap kunt vragen als met de drastische infrastructurele ingreep het allerbeste resultaat wordt bereikt en het probleem volledig wordt opgelost. Het plan voor de aanleg van de Zuidelijke Ontsluitingsweg voldeed niet aan deze uitgangspunten. Daarom is het goed dat de weg niet wordt aangelegd.

 Is D'n Driehoek tevreden met de gekozen "oplossing"?

Ja en Nee! Binnen D´n Driehoek is iedereen blij dat het buurtschap niet doorsneden wordt door de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg. Om de ervaren verkeersoverlast voor andere belanghebbenden te beperken is het nodig dat het College van B & W nu ook meteen besluit de planontwikkeling voor bedrijventerrein Molenakker II te stoppen.  Ook zullen de vestigingseisen voor het bestaande bedrijventerrein nog eens kritisch getoetst moeten worden. Buurtvereniging D'n Driehoek erkent dat een goed ondernemersklimaat een positieve bijdrage levert aan de vitaliteit van dorp en samenleving. Een verdere aanscherping van de vestigingseisen hoeft dit niet in de weg te staan. Het biedt volop kansen voor ondernemers die passend zijn bij de aard en de ligging van het huidige bedrijventerrein.

Alleen met een extra pakket maatregelen worden de aanwonenden van de doorgaande wegen van Erp, Keldonk en Boerdonk voldoende waarborgen geboden dat de verkeersoverlast voor nu en de toekomst ook daadwerkelijk getackeld wordt.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen