09-06 > Kuilgaert maakt buurt schoon

Schoonmaakactie in Keldonk
Heb je vrijdag 15 juni gemeentewerkers met de hoge drukspuit aan het werk gezien bij de glasbak? En heb je zaterdagochtend op dezelfde plek buurtbewoners van De Kuilgaert gezien die met schoffels, harken, bezems en snoeischaren aan de slag waren? Dan ben je getuige geweest van een actie die voortkomt uit de wijkschouw van enkele weken geleden.

Succesvolle schoonmaakactie naar aanleiding van de wijkschouw
De wijkbeheerder heeft duidelijk gemaakt dat alles afhangt van de bereidwilligheid en inzet van de bewoners. De bewoners van De Kuilgaert hebben hierop actie ondernomen. De omgeving van de glasbak en de woekerende begroeiing bij het zitje waren de buurtbewoners al langer een doorn in het oog. Het eeuwfeest naderde en ook De Kuilgaert zou kei skôn worden. Dus werd de wijkbeheerder gebeld met de vraag of ze de ruimte bij de glasbakken mochten snoeien en schoonmaken met het gebruik van de wijk-aanhanger.

 kuilgaert schoon01  

Vóór de schoonmaakactie zag het uit zoals hiernaast op de foto te zien.





Binnen enkele uren kwam de wijkbeheerder kijken. En werden de afspraken gemaakt. Er werd afgesproken dat de gemeente zou zorgen voor het schoonspuiten van het straatwerk en het afvoeren van het snoeiafval. De rest zou door de buurtbewoners verzorgd worden.

 kuilgaert schoon02  

En de buurtbewoners hebben er met velen echt hard aan gewerkt om hun stukje Keldonk weer kei skôn te krijgen.



 kuilgaert schoon03  

En na afloop van de werkzaamheden is er natuurlijk tijd voor koffie. En waar smaakt de koffie nou lekkerder dan op het eigen schoon gemaakte zitje.

Het ziet er weer super uit.
Bedankt allemaal.



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen