05-05 > Opening met open dag KDV 't Egeltje

Nieuwbouw kinderdagverblijf 't Egeltje opent de deuren
Op zondag 5 mei 2013 viert Kinderopvang ’t Egeltje de opening van het nieuwe kinderdagverblijf. Ruim drie jaar na de start van de kinderopvang en tegen de trend in groeit ’t Egeltje van 6 naar 12 kindplaatsen.

Kleinschalige en professioneel
Onderneemster Ivon Kuijpers-Egelmeers heeft relatief weinig last van de crisis en bezuinigingen. De kracht van haar kinderopvang ligt in de kleinschalige maar professionele opzet. In het laatste klanttevredenheidsonderzoek is dit door de ouders beloont met een 8,9. Onlangs is ook het HKZ certificaat behaald.
’t Egeltje is aangesloten bij Satellite, een franchise organisatie in de kinderopvang. Ivon geeft aan dat de visie van Satellite haar enorm aanspreekt: aandacht voor het kind en zijn persoonlijke ontwikkeling staat voorop. “Kinderen worden bijvoorbeeld voordurend uitgedaagd, ieder op hun eigen niveau. Zelf boterhammen smeren? Zelf hun jasje aantrekken? Prima. Ook al wordt het een kliederboel of duurt het wat langer. Geeft niet. Juist daarmee ontwikkelen kinderen zich op een heel natuurlijke manier. Natuurlijk wel binnen een vaste structuur. Dat geeft houvast.”

opendag kdv egeltje Groene nieuwbouw
Na drie jaar bleek de ‘oude’ groepsruimte te klein. De keuze was nee verkopen of iets groter worden. Kinderopvang ’t Egeltje koos voor groei. Wel dichtbij, in de ruime tuin. Hiermee is de huiselijke sfeer behouden, maar wel in een mooie nieuwe ruimte.
Bij de bouw is ook aan duurzaamheid gedacht. De stroom wordt opgewerkt met zonnepanelen. Met grote ramen en solar tubes wordt het daglicht binnen gehaald. Verwarming is energiezuinig met vloerverwarming en balansventilatie met warmteterugwinning. Innovatief daarbij is de aanvoer van frisse lucht via een buizensysteem in de grond. De constante grondtemperatuur verwarmd de lucht in de winter en koelt deze in de zomer.

< flyer open dag, ook als foto onderaan te bekijken.


Vies, moe èn gelukkig
Eén van de speerpunten van Kinderopvang ’t Egeltje is buiten spelen. In de ruime tuin is daar alle ruimte toe. Een leuke dierenweide met kippen en geiten, konijntjes om te knuffelen, een wilgentakkenhuisje, zandbak met waterpomp en pipo wagen zorgen voor volop uitdaging en speelplezier. Met de grote wandelwagen is het maar een stukje naar de bossen. Zoals Ivon het zegt: “Kinderen mogen hier vies, moe èn gelukkig zijn!”

Meer informatie:
Kinderopvang ’t Egeltje is gevestigd in Keldonk op ongeveer 500m van de N279 tussen Beek en Donk en Veghel. De open dag is op zondag 5 mei van 10.00 tot 16.00uur.
Vragen? Bel gerust. 06-40402562 of kijk op www.hetegeltje.nl

 

 


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen