30-06 > Voorkeursalternatieven NOC (N279) bekend

 

logo dorpsraadklein  

De onderzoeken naar een verbreding van de N279 en de aanleg van een nieuwe weg van Aarle Rixtel naar Son (A50 Ekkersrijt), de zogenaamde Noord Oost Corridor komen in een volgende fase.


Als Dorpsraad hebben we samen met Dorpsraad Eerde en Zijtaart en bedrijfskring Veghel en de ZLTO een gezamenlijk standpunt ingenomen en een advies aan de Gemeente Veghel gegeven om mee te nemen in de Stuurgroep aanleg van de verbreding N279.

  • Grofweg komt het er op neer dat als er dan toch een verbreding van de N279 moet komen, we de nieuwe weg vlak tegen de bestaande N279 willen hebben (en dus niet midden door het buitengebied van Keldonk).
  • Tevens dient de afbuiging pas plaats te vinden ten noorden van Zijtaart, tegen de Doornhoek. En dient deze weg tussen Laarbeek en Veghel niet als hoofdweg te gaan dienen van Venlo-Asten naar den Bosch. De hoofdweg dient te zijn Venlo-Asten-Aarle Rixtel naar Son (A50-Ekkersrijt).
  • Het tussenstuk Laarbeek- Veghel dient alleen voor het regionale verkeer.

 

De stuurgroep Noord Oost Corridor heeft in mei bepaald, dat inderdaad de hoofdroute wordt zoals wij dit wensen. Donderdag 27 juni koos de Stuurgroep Brainport Oost het voorlopig voorkeursalternatief voor de ‘Ruit Eindhoven’. Kijk hieronder voor de kaart of klik hier voor het artikel van de provincie met meer informatie.
Tevens gaan ze op verzoek extra onderzoek doen naar de gevraagde varianten, met ongelijkvloerse kruisingen en gelijkvloerse kruisingen en o.a. 100 en/of 80 km weg. Wel blijft de verbreding naar 2x 2 baans van toepassing. Het overzicht met alternatieven is in de rechter kolom van hetzelfde artikel te vinden.
Als Keldonk blijven we benadrukken, dat we een ongelijkvloerse (ofwel viaduct) over het kanaal en de N279 willen hebben!

De actuele planning is:

  • Eind juni 2013 worden de rapporten opgeleverd.
  • September 2013 wordt er een besluit genomen om met bepaalde varianten verder te gaan.
  • November 2013 worden de onderzoeksrapporten ter inzage gelegd voor iedereen met bepaalde voorkeursvariant.
  • Tussen eind 2013 en begin 2015 wordt de uitgewerkte variant (op de meter nauwkeurig) als een soort bestemmingsplan (PIP) ter inzage gelegd, als eerst voorontwerp, dan ontwerp en als laatste een vast te stellen PIP begin 2015
  • De planning is om in 2017 te starten met de aanleg van de weg die in 2020 klaar zou kunnen zijn.


Als je graag bijgepraat wilt worden, kun je altijd gebruik maken van het inloopkwartiertje aan het begin van ons maandelijks Dorpsraadoverleg (zie de agenda van de Dorpsraad).
Als er in september 2013 meer duidelijkheid is, zullen we een informatiebijeenkomst organiseren voor iedereen als betrokkene in Keldonk.
Voor vragen kun je ook altijd contact opnemen met Jos van den Heuvel van de Dorpsraad.

Stichting Dorpsraad Keldonk


Meer informatie over de NOC?

Klik hier voor meer informatie over de Noord Oost Corridor.

Klik hier voor meer informatie over de lopende projecten van N279 met de links naar de pagina's op de site van Provincie Noord-Brabant.

Zie hieronder de alternatievenkaart.



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen