Abonnementsvormen Bibliotheek

logo biblio veghelerp klMet ingang van 1 januari 2012 gaan er een aantal zaken binnen Bibliotheek Veghel veranderen. Volwassenen in de gemeente Veghel kunnen een keuze maken uit drie abonnementsvormen: Basis, Gemak en Comfort. De regels rond het betalen voor verlengingen zijn aangepast en alle boeken worden voortaan vier weken uitgeleend. Daarmee wordt het nog aantrekkelijker om gebruik te maken van de Bibliotheek.
 
Nieuwe abonnementsvormen voor volwassenen
Iedereen kan het abonnement kiezen dat het beste bij haar of hem past.
 • Basis voor 35 euro per jaar – komt vrijwel overeen met het huidige abonnement: max. 10 materialen lenen, geen hardlopers*, max. 5 reserveringen tegelijkertijd plaatsen en verlengingen kosten € 0,50 per boek. Voor gebruik van internet in de bibliotheek betaalt men € 1,20 per uur;
 • Gemak voor 45 euro per jaar – max. 10 materialen lenen, onder andere hardlopers*; maximaal 10 reserveringen tegelijkertijd plaatsen en een belangrijk voordeel van dit abonnement: verlengen van boeken en internetgebruik in de bibliotheek is gratis;
 • Comfort voor 65 euro per jaar – bij dit abonnement mag men het dubbele aantal materialen lenen, namelijk 20 exemplaren en indien gewenst wordt een tweede pas aangemaakt voor een inwonend gezinslid. Max. 20 reserveringen tegelijkertijd en evenals bij Gemak is het verlengen van boeken en internetgebruik in de bibliotheek gratis.

Volwassenen die instemmen met een automatische incasso ontvangen bij alle abonnementsvormen 2 euro korting per jaar.

Nieuw: Boek me!
Naast de drie nieuwe abonnementsvormen voor volwassenen introduceert Bibliotheek Veghel de actiekaart “Boek me!”. Met deze kaart kunt u tegen betaling van € 7,50 eenmalig 5 boeken lenen. Deze 5 boeken dienen op hetzelfde moment te worden geleend en uiterlijk vier weken later tegelijkertijd te worden ingeleverd. Besluit u bij inlevering van deze boeken alsnog lid te willen worden van de Bibliotheek, dan wordt het reeds betaalde bedrag van € 7,50 in mindering gebracht op het jaarabonnement van uw keuze. De actiekaart “Boek me! is niet van toepassing op leengeldmaterialen.

Aanleiding voor alle veranderingen
De tarievenstructuur wordt met ingang van 2 januari 2012 aangepast om de volgende redenen:

 1. Toenemende behoefte aan keuzemogelijkheden en vereenvoudiging van de leentarieven.
 2. Wens van Brabantse bibliotheken om tot 1 Brabantse abonnementenstructuur te komen waarbij alle bibliotheken 3 verschillende abonnementen voor volwassenen zullen aanbieden.
 3. Gemeentelijke bezuinigingen c.q. verhoging van inkomsten.


Wat gebeurt er met uw huidige abonnement?

Alle bestaande abonnementen voor volwassenen worden omgezet naar een basisabonnement. Indien u wilt overstappen naar een andere abonnementsvorm, kunt u dat vanaf 2 januari 2012 bij een van onze medewerkers in uw bibliotheek regelen of een mail sturen naar overstappen@bibliotheekmaasland.nl Welk abonnement spreekt u aan? Basis, Gemak of Comfort? De keus is aan u. U kunt op elk moment overstappen en hoeft niet te wachten tot de vervaldatum van uw abonnement.

Belangrijkste veranderingen en uitleenvoorwaarden m.i.v. 1 januari 2012

 • Boeken worden uitgeleend voor vier in plaats van drie weken.
 • Telaatgeld is voor alle geleende materialen 15 cent per dag.
 • Jeugd- en jongerenleden en volwassenen met een Gemak- of Comfort-abonnement kunnen gratis verlengen.
 • Geleende materialen mogen één keer worden verlengd.
 • Jeugdleden t/m 12 jaar betalen eenmalig € 2,50 inschrijfgeld.
 • Jongeren t/m 17 jaar betalen jaarlijks € 2,50. 
 • Het reserveren van materialen binnen de collectie van Bibliotheek Veghel blijft voor alle bibliotheekleden gratis.


Extra voordelen voor bibliotheekleden

 • Indien gewenst kunt u per e-mail aanwinstenoverzichten ontvangen, zich aanmelden voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van uw bibliotheek en een persoonlijke attendering krijgen van het feit dat de leentermijn van uw bibliotheekmaterialen binnenkort verstrijkt.
 • Via onze website kunt u -ook buiten openingstijden- toegangskaartjes voor bibliotheekactiviteiten kopen, geleende materialen verlengen, titels reserveren, het deposito op uw pasje verhogen, uw betaalposten bekijken en titels aanvragen of reserveren bij andere bibliotheken zoals Muziekweb.
 • Bibliotheekleden krijgen meestal korting op activiteiten die door Bibliotheek Veghel worden georganiseerd.
 • Op vertoon van de bibliotheekpas krijgen leden korting op een groot aantal activiteiten, musea, pretparken, theatervoorstellingen en films in Noord-Brabant en Gelderland.
  Kijk op www.voordeelmetjebiebpas.nl.
 • Met uw bibliotheekpas van Bibliotheek Veghel kunt u zich als gastlener gratis inschrijven bij openbare bibliotheken in Noord-Brabant, Limburg, Overijssel en Limburg.

Heeft u vragen? Stel ze gerust in uw bibliotheek. Tot ziens!