75 jaar KVO Keldonk


naamloos 1KVO Keldonk bestaat 75 jaar!                                    

Op vrijdag 28 december 2012 viert KVO Keldonk haar 75 jarig jubileum.
Vijfenzeventig jaar, een hele leeftijd zul je denken, maar we zijn nog steeds een heel actieve club!

In 1937 is vanuit de toenmalige N.C.B. het initiatief genomen om ook voor de Keldonkse vrouwen een vereniging om te richten, waarin zij zich zouden kunnen ontplooien. Toen in het begin, nog veelal gericht vooral op de agrarische vrouwen om hun werk op de boerderij te vergemakkelijken.

We hebben veel te danken aan de vrouwen van het eerste uur, als zij er toen hun schouders niet onder hadden gezet, dan was de KVO niet de vereniging geworden zoals wij die nu kennen. In de loop der jaren werd het aantal agrarische vrouwen minder en werd  de naam veranderd in KVO, Katholieke Vrouwen Organisatie. Vanaf die tijd konden alle vrouwen lid worden.

De KVO is altijd erg goed met de tijd meegegaan. Dankzij de KVO hebben veel vrouwen de kans gekregen zich te ontwikkelen op allerlei gebied, zoals in de politiek, in de maatschappij en in de parochie. Door het geven van allerlei cursussen kregen de vrouwen de kans om hun horizon te verbreden. Denk daarbij o.a. aan de computercursussen, dankzij deze cursussen kunnen veel leden goed omgaan met internet, e-mail, internetbankieren, fotobewerking, etc. In kringverband kunnen ze deelnemen aan bijeenkomsten, waarbij de meer serieuze zaken aan de orde komen, door middel van lezingen over o.a. levensbeëindiging, huiselijk geweld, etc.

De KVO is uitgegroeid tot een vereniging die midden in het leven staat en een ontmoetingsplek wil zijn voor vrouwen in allerlei leeftijden en allerlei interesses. In het jaarprogramma vinden alle vrouwen wel wat van hun gading.

Kortom: we hebben dus een goede reden om even stil te staan bij dit jubileum. Om dankbaar terug te kijken en daarna met goede moed verder te gaan in de toekomst.


Feestelijkheden rondom het jubilieum
Om onze dankbaarheid uit te spreken willen we de dag beginnen met een Heilige Mis om 14:00 uur. Het thema is: Het goede moet je doorgeven.

Na de Heilige Mis wordt het feest voortgezet in zaal ‘De Oude School’ met een receptie tot 16:30 uur, waarbij natuurlijk iedereen welkom is.
Tijdens de receptie worden vanuit het Algemeen Bestuur Tilburg alle leden gehuldigd die 25 jaar of langer lid zijn.

Na de receptie is er voor de leden een warm en koud buffet.
Vanaf 20:00 uur zijn ook de partners welkom en maken we er een gezellige avond van. Er is een cabaretgroep uitgenodigd om er een ontspannende avond van te maken.