Moms' Night Out 2015 verbind moeders uit Keldonk met elkaar

logo moms night out        logo zorg en welzijn

Keldonk, dat is zo klein. Daar kent iedereen elkaar toch? Niets is minder waar. Om daar wat aan te veranderen organiseerde Zorg & Welzijn Keldonk op 13 april 2015: Moms’ Night Out. Een avond voor Keldonkse moeders die in 2014 een kindje kregen.

En het enthousiasme was groot. Met een opkomstpercentage van 92 % was het evenement al meteen een  succes te noemen. En was het balen voor de moeder die er door andere verplichtingen niet bij kon zijn. Alle moeders gingen vol overgave aan de slag met allerlei stoffen, linten en tierelantijntjes om samen met elkaar een leuk memo bord te maken.

moms night out 2015

Tijdens het knutselen werd er volop gekletst. “Woon jij daar? Aha, ik dacht al woont daar zo’n jong stel?”, “Wat leuk, wij werken in hetzelfde dorp”. Drie moeders zaten zelfs vroeger in dezelfde klas op de Keldonkse basisschool, en hun kinderen over enkele jaren misschien ook wel weer.

Op het eind van de avond iets na 22.00 uur had iedereen prachtige creaties gemaakt om mee naar huis te nemen. Allen keken zij terug op een gezellige avond. “Het was fijn om elkaar te leren kennen,” werd er veel gezegd. Dat maakt het gemakkelijker om contact te maken op straat.

Het doel om mensen met elkaar te verbinden was deze avond geslaagd. Zorg & Welzijn zet zich hiervoor in omdat mensen zich door contacten met dorpsgenoten minder snel eenzaam voelen. Dat kan immers gebeuren als je in een klein dorp woont en net moeder bent. Het is fijn om moeders bij je in de buurt te kennen, waar je gemakkelijk mee af kunt spreken.

Een van de moeders stond vanavond nog bij het oude Span, op de Antoniusstraat. Daar waar tot zo’n vijftien jaar geleden het gemeenschapshuis was. Zo zie je maar dat zo’n avondje handig is. Alle moeders zagen alweer uit naar de volgende Moms’ Night Out. Dan moet er natuurlijk nog wel wat gebeuren voor die tijd.

moms night out 2015
In ieder geval zal Zorg en Welzijn Keldonk ook voor de moeders van 2015 in 2016 weer de een nieuwe Moms’ Night Out organiseren.

Met dank aan Jolanda, Mijke en Ivon, die de drijvende krachten waren achter dit leuke initiatief.

 

Naar Moms' Night Out                                         Naar uitnodiging 13 april 2015