09-08 > F.C. Dos volbrengt zware jubileumtocht

Fietsclub “De Oude School” heeft de eendaagse tocht van Keldonk naar Padua en weer terug met succes weten te voltooien. Om het 15 jarig bestaan van dit clubje, bestaande uit vijf vrij gezellige en twee getrouwde heren, met een uitdaging te vieren werd enkele weken geleden besloten om in navolging van de grote broer naar Padua en terug te fietsen.

Donderdag 9 augustus was het na weken voorbereiding, en het gebruikelijke kopje koffie bij Annie, eindelijk zover dat er met de nodige bagage op het zadel vertrokken kon worden. De niet verwachte drukte bij het verlaten van ons mooie dorpje kwam helemaal uit en zo werd er vrij anoniem koers gezet richting eerste pauzeplaats. Op de Trentweg werd de eerste col “De Vossenberg” met een stijgingspercentage van heel schuin zonder al te veel moeite genomen, en na ook hindernis Boerdonk uit geklommen te zijn doemde al snel aan de linkerkant het terras van de Koksehoeve op en met veel moeite en doorzettingsvermogen werd ook deze klip genomen.

padua2  small Bij het Esdonks kapelletje werd even een korte pauze ingelast, maar omdat het aan klein geld ontbrak kon er geen kaarsje aangestoken worden. Hierna ging het in een ruk door naar Padua waar iedereen genoot van het te gekke uitzicht. Na enkele foto’s geschoten te hebben werd besloten om met een kleine omweg richting Keldonk te trappen, want iedereen wilde toch wel voor het invallen van de duisternis thuis zijn.

Na de nodige versnaperingen in de theetuin werd koers gezet richting Elsendorp waar op de blote billen camping de volgende stop stond gepland, maar doordat niet iedereen in gepaste kleding het terras wilde betreden werd deze uit het koersboek geschrapt. Verder ging de tocht naar Oploo waar op het volgende terras de fietsersmagen met spiegeleieren werden gevuld. Via verschillende mooie kronkelpaadjes kwamen we geheel onverwacht en met veel geluk bij de voetbalvelden van Menos in Landhorst uit waarna Boekel het volgende doel was. Over zandwegen waar in jaren al geen fietser meer geweest was en de nodige hulp van de ANWB borden werd de laatste stop de Nia Domo bereikt, waar het laatste lapgeld werd omgezet in het Lieshoutsesapje. Het zwaarste gedeelte van deze toer kwam nu nog, want met pap in de benen moest er toen nog naar Keldonk worden getrapt. Met 65 kilometer op de teller werd er moe maar voldaan Keldonk binnen gereden waar Wimpke en Chefke als enige de moeite hadden genomen om de fietshelden na hun zware tocht binnen te halen.

Na afloop van de tocht had Annie lekkere van Bastens met spek en stroop klaar staan, die de uitgehongerde fietsers zich goed lieten smaken.

Het was een zeer vermoeiende, maar onvergetelijke dag !

Een fietser

Gerelateerd artikel: 09-08 > Fietsclub De Oude School bestaat 15 jaar


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen