02-09 > De Sticks viert 75 jarig jubileum met vliegshow

Modelvliegclub De Sticks Keldonk viert 75 jarig jubileum met vliegshow

Modelvliegclub “De Sticks” bestaat dit jaar 75 jaar en heeft dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 1 september 2012 werd in het clubgebouw een gezellige feestavond met barbecue gehouden voor alle 75 leden. Daarbij was ook de buurt uitgenodigd. Op zondag 2 september vond weer een groots opgezette prachtige vliegshow plaats op het eigen vliegveld aan de Boerdonksedijk 30a te Keldonk.

 sticks poster vliegshow2012 Tijdens deze show, die van 13:30 tot 17:00 uur duurde, konden de ruim 400 bezoekers de mooiste modellen van de clubleden al vliegend bekijken.
Dit varieerde van uit schuim gemaakte vliegtuigen van enkele tientallen cm groot met een gewicht van 200 gram, tot modellen van hout en/of kunststof met een spanwijdte van maar liefst 6 meter.
Het weer was de club gunstig gezind (regelmatig wat zon en een beetje wind) en zodoende kon er met allerlei soorten vliegtuigen veel succesvolle vluchten gemaakt worden. Fokkers, een Antonov, straaljagers, dubbeldekkers, modellen met brandstofmotoren en met electromotoren en natuurlijk de zweefvliegtuigen.
Maar er gingen bijvoorbeeld ook een heks op een bezem en een vliegende vishengel de lucht in. Alles radiografisch bestuurd door de piloten op de grond.
 sticks vliegshow2012


Via deze weg willen we iedereen bedanken die dit mogelijk gemaakt hebben, piloten, sponsoren, organisatie, vrijwilligers en natuurlijk de bezoekers!
Bedankt en graag tot een volgende keer!

Kijk voor meer informatie over de club op: www.desticks.nl

 


 


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen