06-01 > OV-chipkaart in alle Brabantse buurtbussen

logo buurtbus kl Momenteel worden alle (ongeveer 75) buurtbussen van Arriva en Veolia Transport in Brabant uitgerust met OV-chipapparatuur. De OV-chipkaart is hét vervoerbewijs waarmee u uw reis met de tram, trein, (buurt)bus of de metro betaalt. Met ingang van 6 januari 2013 wordt de OV-chipkaart ook hét betaalmiddel in alle buurtbussen.
Er is een overgangsperiode van 6 januari tot en met 5 april 2013. Tijdens deze periode worden de 1-rit kaarten nog wel verkocht en worden de reeds aangekochte 4- en 10-ritten nog geaccepteerd.


Vanaf 6 april 2013 kunt u alleen nog reizen met de OV-chipkaart. Reizigers die geen OV-chipkaart hebben kunnen te allen tijde een kaartje kopen bij de chauffeur van €  3,50 per rit, zonder overstaprecht. Dit zijn dezelfde kaartjes die in de reguliere bussen worden verkocht.

Als u nog geen OV-chipkaart heeft is het verstandig om die een aan te schaffen.
Er zijn 2 soorten OV-chipkaarten:

  • Persoonlijke OV-chipkaart;
  • Anonieme OV-chipkaart.


Er is véél meer informatie over de OV-chipkaart, leeftijdskorting, korting van de Provincie Noord-Brabant enz. Hiervoor kunt u terecht bij www.ov-chipkaart.nl of bij Arriva Klantenservice aan het Bolkenplein te Veghel.
De OV-chipkaart is veel gemakkelijker maar in het begin wel even wennen.

Buurtbusvereniging Keldonk.
Er is nog meer; kijk maar op onze vernieuwde website: www.buurtbuskeldonk.nl

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen