​Keldonk Kermis een echte dorpskermis

Keldonk Kermis 2019 is hoe een echte dorpskermis hoort te zijn

In Keldonk hebben ze aangetoond dat er nog steeds vol op leven zit in wat een dorpskermis moet zijn: een evenement waarbij het hele dorp betrokken is en waar voor iedereen wel iets te doen is. Van vrijdag 14 tot en met maandag 17 juni trokken de diverse attracties en de nevenactiviteiten veel dorpsgenoten naar ’t Plein om daar samen vertier te hebben. De organiserende stichtingen Kermissen Veghel en AttrActief Keldonk kijken met een tevreden blik terug op 4 dagen Keldonk Kermis 2019.

Nieuwe activiteiten pakken goed uit

Het ivm Pinksteren (en dus 7th Sunday) verplaatsen van de kermis naar het 3e weekend van juni, betekent ook dat de kermiszondag samenvalt met de Heilige mis met processie ter ere van Heilige Antonius van Padua. De traditionele koffie van het kerkbestuur werd na een mooie processie, genuttigd in de tent op het kermisterrein. Op het zonnige terras bleven de kerkgangers langer dan normaal zitten en buurten, waarna de eerste kermisgangers zich al weer mengden onder de koffiedrinkers. Een mooiere overgang van kerk naar kermis kan er niet zijn.

Ook het MaandagMiddagMatinee was nieuw op de kermiskalender. In samenwerking met Zorg en Welzijn Keldonk genoten meer dan 100 oudere dorpsgenoten van een leuk aangepast programma. De tent en het terras zaten op deze maandagmiddag al snel vol, waaronder veel mensen die normaal gesproken niet op de kermis zouden zijn geweest. Naast een paar leuke spelletjes, hapjes en drankjes werd ook goed gebruikgemaakt van de dansvloer. Ook hier was het leuk om te ervaren hoe de overgang was tussen het matinee en de kinderen die eind van de middag aansloten op het kermisterrein.

Attracties

Vooral de kleinste kinderen konden zich vermaken in de rups, draaimolen en zweefmolen. Gokken deden ze bij het balrolspel, terwijl de grotere jeugd vooral rondom de nieuwe gokkraam Le Top te vinden was. Wellicht vanwege het goede weer zijn er nauwelijks oliebollen verkocht. Het assortiment in de snoepkraam en vooral van de viskraam vonden gretig aftrek.
De kermisspeurtocht met vragen over de attracties werd door veel kinderen gemaakt en weer ingeleverd. En clown Anka die op maandagavond tussen de attracties doorliep, maakte vele balloncreaties en gaf zelfs een korte workshop waaraan de kinderen konden meedoen.

Biercantus en feestavonden

De biercantus op vrijdag was een topper voor de oudere jeugd. Aan de gezellig vol bezette tafels werd uit volle borst meegezongen tot vermaak van alle deelnemers en het publiek. Het werd een feest dat op de zaterdag nog eens dik werd overgedaan. Nadat ‘s middags het darttoernooi was gewonnen door Ruud Jansen, nam de band Strike2 de regie over. Afwisselend met de in zijn eigen dorp debuterende DJ Kay, speelden zij het dak van de tent.

Na 2 drukke avonden in de tent was het zondag overdag ook druk op de kermis. DJ VOS draaide passende plaatjes. De zondagavond was wat rustiger maar zeker niet minder gezellig met coverband Sideline. Maandagavond sloot de jeugdige band The Bad Ties de kermis af. Ook deze avond werd een memorabele voor degene die erbij waren. En dat het een muzikaal feestje werd, bewees de massale polonaise die door de tent en over het terras ging.

Dank

Elk dagdeel had dit jaar zijn eigen (leeftijds)doelgroep. En aan het aantal bezoekers en hun reacties kunnen we afleiden dat Keldonk Kermis een echte dorpskermis is. Na zo’n geslaagd evenement is een woord van dank wel op zijn plaats. In willekeurige volgorde en zonder namen te noemen gaat onze dank uit naar iedereen die Keldonk Kermis 2019 mogelijk heeft gemaakt. Vooral de vrijwilligers, sponsoren en de omwonenden voor hun begrip.

Stichting Kermissen Veghel en Stichting AttrActief Keldonk


Meer foto’s en sfeerimpressies via facebook.com/Keldonk-kermis-2019


Foto's