Winnaars Keldonkse Biljartkampioenschappen 2019

Jan Bouwe prolongeert titel Keldonse Biljartkampioenschappen

Weer een geslaagd biljart kampioenschap in Keldonk.

Het was weer 2 weken druk in `t Span met de Keldonkse Biljart Kampioenschappen 2019. Er werden hoge gemiddelden gespeelt, tot wel 220%. Ook dit jaar weer 10 dames die mee deden en weer goed voor de dag kwamen. We hadden 43 deelnemers verdeeld in vier klassen A-B-C-D.

Klik hier voor het speelschema met alle uitslagen (pdf)
Klik hier voor het resultatenoverzicht (pdf)

Vrijdag 22 februari om 19.00 uur begon de eerste finale wedstrijd. Lees hieronder de verslagen daarvan en zie wie de winnaars zijn geworden.

Heren C: Leo vd Boogaart (19) tegen Jan Vlassak (10) 

Jan was iets in het voordeel met zijn 10 caramboles. Maar het bleef tot het laatst spannend in deze partij. Leo mistte in de laatste beurt nipt waardoor Jan in de laatste beurt er een moest maken om te winnen. En dat lukte hem, waar door Jan won met 90% tegen Leo met 84%. 

Dames: Gonny vd Steen (18) tegen Vera v Loon (11)

Het ging Vera in deze finale niet zoals in de poelwedstrijden. Gonny maakte regelmatig de punten. Ze gaven elkaar geen makkelijke ballen waardoor het een beetje stroefjes liep. Gonny liep langzaam uit en wist zo de winst te behalen. Gonny 108% tegen Vera 91%

Heren B: Jan Kuijpers (20) tegen Gerrit Jans (24)

Na de eerste 3 beurten was het nog 0-0. In de vierde beurt begon Gerrit met een serie van 10. Jan liet zich niet van de wijs brengen en maakte zijn caramboles met regelmaat. Na een paar pech-ballen van Gerrit kon Jan de winst vaststellen. Zo won Jan 125% tegen Gerrit 108%

Heren A: Tiny Verhoeven (37) tegen Jan Bouwe (63)

Dit maal dezelfde finalisten als vorig jaar, waarin Tiny als enige vrouw tussen de heren in klasse A mee deed. Jan en Tiny mistten beide hun eerste beurt. Tot de zesde beurt kon Tiny goed bij blijven. In de zevende beurt wist Jan een serie van 10 en in de negende een serie van 17 te maken waardoor hij uit liep. Tiny had daar geen antwoord op. Jan won met 125% tegen Tiny met 81%.

Dank

Wij willen iedereen bedanken.
Vakgarage A vd Linden – Installatiebedrijf M Koolen - Vd Berg Biljarts Boekel en Brugmans Vloeren voor de bekers.
Bakker vd Rakt Keldonk - EetCafé de Sluis Keldonk - Coop vd Leij (Keldonk) IJsselstein - AH Kanters Erp - Van Lith Supplies (kantoor) Veghel - Chinese Muur Erp voor de prijzen van de Loterij.
Huub v Hees voor de foto's.

En natuurlijk alle deelnemers voor de medewerking en het publiek voor hun komst.

Namens 't Span en biljartclub 't Spant Erom iedereen bedankt en tot volgend jaar!

De wedstrijdleiding: Cor Rijkers en Riny Bunthof

Foto's