Winnaars Keldonkse Biljartkampioenschappen 2018

Keldonkse Biljartkampioenschappen 2018

Het was weer een goed bezocht en zeer geslaagd biljart toernooi. Er werd dit jaar zeer hoog gescoord in de poulewedstrijden. Bas vd Elsen scoorde 559 % in 3 partijen. Jan Bouwe 96 caramboles in 1 partij en Theo v Wanrooy zelfs 98 caramboles in een partij. De dames wisten het gemiddelde ook weer te verhogen. Iedereen wilde naar de finale. Zaterdag 24 februari werden die finales van de Keldonkse Biljartkampioenschappen 2018 gespeeld in 't Span te Keldonk.

Finale Heren C

De eerste finale wedstrijd was die van de poule Heren C. Deze ging tussen Bas vd Elsen (12 caramboles) en Riny Bunthof (16 caramboles). Bas startte niet zo best, waardoor Riny uit liep. In de 13e beurt was het 15 -6 voor Riny. Na de 14e beurt ging het anders lopen. Bas maakte series van 3 en 4 en Riny mistte met regelmaat. Hierdoor trok Bas de wedstrijd naar zich toe en hij won met 24= 200% tegen 21= 112% .

Finale Dames

De tweede wedstrijd was tussen de dames Wilma vd Tillaart (14 caramboles) en Rita vd Hurk (12 caramboles). Het begon voor beiden goed en in de 5e beurt was het 3-3. In de 9e beurt liep Rita iets uit naar 6-3. In de 10e beurt maakte Wilma er 3, waardoor het weer gelijk was. Rita zette er een tandje bij en in de 15e beurt was het 13-9 voor Rita. Wilma kwam weer wat terug naar 13-13 waardoor het spannend bleef. In de laatste beurt was het 15-14 in het voordeel van Rita. Wilma moest in de nastoot er minimaal 2 maken om te winnen. Helaas voor Wilma wist ze er maar 1 te maken, waardoor Rita won met 14 = 117% en Wilma 16 = 114%.

Finale Heren B

De derde wedstrijd was de finale van Heren B tussen Wim Rooyakkers (24 caramboles) en Theo Jans (22 caramboles). Het ging gelijk op met voor beiden veel "net missers". Er werden daardoor niet veel caramboles gemaakt. Het bleef wel een boeiende partij die tot het laatst toe spannend was. In de voorlaatste beurt was het 18-18 in voordeel van Theo. De laatste beurt maakte Theo er nog 1, zodat Wim in de nastoot er nog minimaal 4 moest maken. Helaas lukte dat Wim niet, waardoor Theo won met 19 = 86% en Wim 20 = 83%.

Finale Heren A, Keldonkse Biljartkampioenschappen 2018

De vierde wedstrijd was de finale in de A klasse, met daarin de enige vrouw in de A klasse: Tiny Verhoeven (34 caramboles). Zij speelde tegen Jan Bouwe junior (57 caramboles). Jan had een bliksem start en in de 4e beurt was het 16 - 4 voor Jan. Ze bleven beiden geconcentreerd spelen. In de 9e beurt was het 43 – 16 voor Jan, maar in de 12e beurt kwam Tiny iets terug. Jan kwam gelijk weer terug met een serie van 14. In de 14e beurt was het 31 - 64 voor Jan. Toen liep Jan verder uit naar 78 - 33. Tiny zou met een zeer hoge serie iets terug kunnen doen maar dat lukte haar niet. Het was een zeer mooie partij waar iedereen van genoten heeft. Jan won met 89 = 156% tegen Tiny 36 = 106%.

Alle winnaars 2018. Vlnr.: Bas vd Elsen, Rita vd Hurk, Jan Bouwe en Theo Jans

Dank

Wij willen iedereen bedanken.
Vakgarage A vd Linden – Installatiebedrijf M Koolen - Vd Berg Biljarts Boekel en Brugmans Vloeren voor de bekers.
Bakker vd Rakt Keldonk - EetCafé de Sluis Keldonk - Coop vd Leij (Keldonk) IJsselstein - Jan Linders Erp - AH Kanters Erp - Van Lith Supplies (kantoor) Veghel - Chinese Muur Erp voor de prijzen van de Loterij.
Huub v Hees voor de foto's en Martien Leenders voor diens inzet.

En natuurlijk alle deelnemers voor de medewerking en het publiek voor hun komst.

Namens 't Span en biljartclub 't Spant Erom iedereen bedankt en tot volgend jaar!

De wedstrijdleiding: Cor Rijkers en Riny Bunthof

Klik hier om de uitslagen van alle gespeelde wedstrijden en finales (pdf) te bekijken.
Klik hier voor het resultaten-overzicht (pdf).


Foto's